Odyoloji öğrencileri beyaz önlük giymenin coşkusunu yaşadı…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. Beyaz önlük giyme coşku ve heyecanını yaşayan öğrencileri bu mutlu günlerinde aileleri de yalnız bırakmadı.  

Odyoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan öncülüğünde düzenlenen tören, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Yerleşkesi, İbn’i Sina Oditoryumunda gerçekleştirildi. Akademisyen ve ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, öğrencileri beyaz önlükler ile gören veliler duygu dolu anlar yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Üsküdar Üniversitesi Kurumsal filmi izlenmesinin ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Tüm öğrenciler adına konuşan Mervenur Üstün: “İnsan hayatına dokunmanın sorumluluğunu taşıyan beyaz önlükleri giyeceğimiz için heyecanlı ve mutluyuz. Dört yıllık eğitim öğretim sürecimizde maddi manevi desteklerini esirgemeyen ailelerimize teşekkürlerimizi sunuyor ve sınırsız bir biçimde bizlere vakitlerini ayıran, hepimizin hayatına parmak izlerini bırakan bölüm hocalarımıza tüm arkadaşlarım adına sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi ve ardından sözü Odyoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan’a bıraktı.

Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan: “Eğlenerek öğretmeyi hedefledim.”

Beyaz önlüğün sağlık alanındaki yerinden bahseden Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan, “Dört yıl içerisinde çok keyifli zamanlar geçirdik. Eğlenerek öğretmeyi hedefledim. Yaptığımız çalışmalar ve faaliyetler benim için çok kıymetli. Gözlerinizdeki samimiyeti her daim bizlere hissettirdiğiniz için teşekkür ederim. TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışmasına Türkiye’de ilk kez sağlık bölümünden yarışmaya katılım sağlayıp ‘Duymazdan Gelme’ adlı projemiz ile ikincilik ödülü aldık.” Dedi.

Şahin, projenin önemini ise şu sözlerle ifade etti; “Her şeyini kendimiz işleyerek yaptığımız bir proje. Kıyafetler, sahne dekoru ve daha nicesi. Kumaşlarımızı alıp işe koyulduk. Benim için her daim özel olacaksınız.”

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “Beyaz önlük giymek insanlığa dokunmanın ilk adımlarındandır.”

Sağlık Fakültesi bünyesinde akademik kadronun genç ve dinamik bir kadro olduğunu söyleyen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin; “ Üniversitemiz bünyesinde çok geniş, dinamik bir ekip görmektesiniz. Her biri 30 yaşın altında. Bölümümüze dinamizm kattılar. Didem Şahin Ceylan hocamız ciddi bir eğitim verildiğini göstermiş oldu. Eğlenerek öğrenmek, öğrenmenin en kaliteli halidir. Bunun en güzel örneklerini karşımızdaki genç ekipten görmekteyiz. Sadece ders öğretmek ile kalmayıp, iyi insan olmayı, kendilerine ve ailelerine saygılı olmayı öğretmişler. Öğrencilerine rol model olabilmişler.” İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, beyaz önlük giymenin insanlığa dokunmanın ilk adımlarından bir tanesi olduğunun altını çizerek konuşmasına şu sözlerle devam etti, “Sağlıkçıyım demenin hazzı başkadır lakin çok büyük sorumluluklar getirmektedir. Ben bütün öğrencilerimizin bu konu da üstlerine düşeni yapacaklarına, bu mesleğin insanlığın çok iyi yerlere gelmesi konusunda gereken çabayı göstereceklerine inanıyorum.”  İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hikmet Koçak: “Eğer o meslek rüyalarınıza girmiyorsa, hiç sevmiyorsunuz demektir.”

Öğretmen, öğrenci ilişkisine büyük önem verdiklerini vurgulayan Koçak; “Sadece diploma almak yeterli değil. Vereceğiniz kararlar, ilgilerinizi ve bugün buradan aldığınız eğitimi masaya yatırıp ona göre kararlar alacaksınız. Bugünlerinizi iyi değerlendirin. Üzerine ilave edeceğiniz şeyleri düşünün ve hayallerinizin peşinden koşun. Bir kalp cerrahı olarak, öğrencilerime rüyalarında kaç ameliyat yaptıklarını soruyorum. Eğer bu meslek rüyalarınıza girmiyorsa, bu mesleği hiç sevmiyorsunuz anlamına gelir. Beyaz önlük giyen bir odyolog ile konuşan insanın düşüncesi ‘ben size güveniyorum, ilgili ve becerikli olduğunuza inanıyorum’ demektir. İlgi, bilim mezun olunca bitmiyor. Ölünceye kadar araştırıp, çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Törenin devamında heyecanla önlüklerini giymeyi bekleyen geleceğin Odyologlarına; Prof. Dr. Hikmet Koçak, Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan, Öğr. Gör. Gökçe Gültekin, Öğr. Gör. Yeter Saçlı, Öğr. Gör. Elifnur Taşdemir ve Öğr. Gör. Ayşegül Elşarkavi tarafından önlükleri giydirildi.

Beyaz Önlük Töreni toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)