Yapay zeka tasarımı nasıl etkileyecek?

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı, Prof. Dr. And Algül moderatörlüğünde “Yapay Zeka ve Tasarım” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe konuk olarak Salvo Ajans, kurucusu ve kreatif direktörü, Okan Saykun katılım sağladı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül moderatörlüğünde yapılan, “Yapay Zeka ve Tasarım” etkinliği öğrenciler tarafından ilgi gördü.

Online gerçekleştirilen etkinliğin konuğu olan, Salvo Ajans kurucusu ve kreatif direktörü, Okan Saykun, yapay zekanın geldiğimiz noktada tasarıma etkilerinden, mesleki olarak bizi nasıl bir dünyanın beklediğinden bahsetti. Saykun: “Daha fazla yaratıcılık ajansı olarak konumlandırıldık ve iki yıl gibi kısa bir sürede 16 ödüle layık görüldük. Bu ödüllerin ortak noktası, odağında data olmasıdır. Ne kadar yapay zekalar araç olarak ihtiyaçlarımız karşılasa da bizlerin bu sektörde ki profesyonellerin bir şekilde bu iç görüleri yakalaması, markalar için, kullanıcılar için de faydalı bir iletişim aracı haline getirilmesi gerekiyor.”

Salvo Ajans, kurucusu ve kreatif direktörü, Okan Saykun, yeni kurulmuş bir ajansın bu kadar kısa sürede 16 ödül kazanılmasının ana sebebini, “Data odaklı yaratıcılık ajansı olmamız, bizim için en önemli olan yeniyi bir şekilde kucaklamak, yeninin peşinden gitmek” ifadeleri ile açıklıyor.

Program bilmenin artık bir önemi kalmayacak!

“İletişim tarafında kullanabileceğimiz, hep yeni bir şeyler var. Yeni olan bir şeyi mesleğimiz de nasıl kullanabileceğimizi düşündüğümüzde, buradaki iç görüleri ve datayla birleştirdiğimiz de, yapay zekanın önümüzde ki dönemde tasarıma etkisi artacaktır. İlerde tasarım alanında program bilmenin de çok fazla önemi olmayacak, yani yapay zekanın tasarıma etkisi olayı pratikleştirecek.” şeklinde konuştu

Yeniliğin önemini vurgulayan Saykun: “Yeniyle eskinin kavgasında, ben hep yenin kazanmasını bir şekilde temenni ediyorum, çünkü yeni her zaman bize, mesleğimizi farklı boyutlara getirmeyi sağlayacak, hem de mesleğimizi daha çok sevip, geliştirmemizi sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)