Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak Projesi ilk faaliyetini gerçekleştirdi

Üsküdar Üniversitesi, Antalya Valiliği ve Sağlıklı Yaşam Derneği (SAYAD) iş birliğinde hayata geçirilen İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak” Sosyal İnovasyon Modeli Proje ekibi çalışmalarına başladı. Proje paydaşı Üsküdar Üniversitesi’nde ilk faaliyetini gerçekleştiren proje ekibi saha çalışması yaparak, projenin sürdürülmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Proje Koordinatörleri tarafından proje hakkında bilgi verildi

“Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak” Proje ekibi Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde bir araya geldi. Proje Yönetim Döngüsü Danışmanı ve Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar yönetiminde bir araya gelen ekip, projeleri hakkında değerlendirmede bulundu. Proje Koordinatörü Rümeysa Bayraktar ve Proje Koordinatör Yardımcısı Seyda Aksoy, “proje sunumu, proje içi yazışma teknikleri ve proje faaliyetleri” kapsamında uygulamalı farkındalık çalışmaları düzenledi. Örnek sosyal inovasyon projelerini yerinde incelemek ve tecrübelerden istifade etmek amacıyla İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE ekibiyle birlikte Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi alan proje ekibi, projeleri hakkında istişarede bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar proje aşamalarını uygulamalı olarak gösterdi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan eğitim Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar tarafından verildi. Eğitimde, bir projenin nasıl planlanacağı, yönetileceği, kontrol edileceği ve projenin nasıl sonlandırılacağı anlatılarak, proje sürecinde yönetilmesi gereken tüm aşamalar uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca uygulama örnekleri ile katılımcıların farklı proje problemleri ile karşılaşmaları durumunda ne tür yöntemler kullanarak nasıl başarılı olacakları anlatıldı.

Bayraktar ve Aksoy proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu

“Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak” Projesinin Koordinatörü Rümeysa Bayraktar, projeleri hakkında genel bilgilendirme yaparak projenin çıkış noktası hakkında detaylı bilgi verdi, proje hedef kitlesinin sorunlarını dile getirdi. Proje Koordinatör Yardımcısı Seyda Nur Aksoy, proje faaliyetlerini ve projede yer alan atölyeleri anlattı. Ayrıca Aksoy kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak” Projesi’nin İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere birçok paydaşı bulunuyor

“Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak Sosyal İnovasyon Modeli Projesi” İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü 2022 Sivil Toplum Destek Programı kapsamında desteklenmeye layık görülmüş ve 01 Eylül 2022 Tarihinde Antalya Sağlıklı Yaşam Derneği (SAYAD) yürütücülüğünde faaliyetlerine başlamıştır.

Antalya Valiliği (İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü) Üsküdar Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan projenin diğer paydaşları; Kepez Belediye Başkanlığı, Antalya İl Müftülüğü, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalyaspor Kulübü Derneği ve Akdeniz İLKE Kültür ve Dayanışma Derneği’dir.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)