Üsküdarlı öğrenciler ‘Bilişim Vadisi’ nde…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan ‘IEEE Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Kolu Kulübü’ üyeleri ile Bilişim Vadisi’ne teknik gezi gerçekleştirdi. Milli araç TOGG’u da yakından görme fırsatı yakalayan öğrenciler, alanında uzman kişiler ile tanışarak sorularını sorma fırsatı elde etti.

İzmit Gebze’ de bulunan Bilişim Vadisinde, SKS Yöneticisi Sadık Paksoy’un başkanlığında gerçekleşen geziye 24,26, 27’nci dönem İstanbul AK Parti Milletvekili Osman Boyraz da katılım sağladı. Teknik geziye güzel bir karşılama ve vadideki sürdürülen faaliyetlerle ilgili aydınlatıcı bir sunumla başlandı.

‘Bilenin öğretmen, bilmeyenin ise öğrenci olduğu’ bir gezi

Teknik Gezi organizasyonunda, vadide gerçekleşen Ekosistemindeki Tasarım Merkezleri ile ‘Bilenin Öğretmen, Bilmeyenin ise Öğrenci Olduğu’ Paris merkezli, Ecole 42 Yazılım Okulu’nu inceleme fırsatı bulundu. Burada geziye katılım sağlayan öğrenciler, alanında uzman kişiler ile tanışarak sorularını sorma imkânı elde etti.

Gezinin ikinci durağında ise Bilişim Vadisi Tasarım Kümelenme Merkezi Direktörü Dr. Pınar Sipahi katılımcıları karşıladı. Bilişim Vadisinde yapılan tasarımların sadece estetik olarak değil altında yatan kültürel değerlerin öneminden bahsedilen sunumunda, öğrenciler sorularını Dr. Pınar Sipahi’ye ileterek interaktif, sohbet niteliğinde bir sunum gerçekleştirildi.

Milli TOGG aracını yakından görme fırsatı yakaladı 

Yeni bir tasarım fikrine sahip olan öğrenciler, şirket olmadan ön kuluçka olarak, 3 yaşın altındaki firmaların kuluçka, 3 yaşın üzerindeki firmaların ise AR-GE şirketi olarak Genç Girişimcilerin Bilişim Vadisi Ekosistemine katılımlarını görmek ve üretilen en son teknolojilerle donatılmış ürünleri yerinde izleme fırsatı buldu.

Öğrenciler, ülke olarak milli gurur haline gelen Yerli ve Milli TOGG aracını yakından görme şansı yakaladı ve bu bağlamda yetkililerden bilgi aldı.

Gezi boyunca öğrenciler, teknik alandaki bakış açılarını genişletirken aynı zamanda gelecekleri için de ilham olabilecek projeler hakkında bilgi aldı.

Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilen teknik gezi toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)