Malezya ile işbirliği anlaşması imzalandı

Malezya’da bulunan Universiti Teknikal Malaysia Melaka’dan (UTeM) gelen heyet Üsküdar Üniversitesi’ne ziyarette bulundu. UTeM Rektörü ve Melaka Eyalet Valisi Tuan Yang Terutama Tun Seri Setia Dr. Hacı Mohd Ali bin Mohd Rüstem başta olmak üzere Rektör Yardımcıları ve üniversite yöneticilerinden oluşan ekip Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti. Üsküdar Üniversitesini temsilen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ve beraberindeki heyet misafirleri ağırladı. İki üniversite arasında gerçekleşen görüşmeler neticesinde Türkiye – Malezya ilişkilerini geliştirmek amacıyla üniversiteler arası iş birliğinin geliştirilmesi hakkında ikili anlaşma imzalandı. 

“Üniversiteler ilişkilerini geliştirme kararı aldı”

Universiti Teknikal Malaysia Melaka’dan (UTeM) gelen heyet Üsküdar Üniversitesi’nde misafir edildi. UTeM’i temsilen UTeM Rektörü ve Melaka Eyalet Valisi Tuan Yang Terutama Tun Seri Setia (Dr.) Hacı Mohd Ali bin Mohd Rüstem başta olmak üzere; UTeM Rektör Yardımcısı Profesör Ts. Dr. Massila bt Kamalrudin, UTeM Rektör Yardımcısı Profesör. Ir. Dr. Ghazali bin Omar ile UTeM yöneticileri ziyarette bulundu. Yapılan toplantıda üniversitelerin kısa tanıtımları ile ilgili fakültelerde yürütülen çalışmalara dikkat çekildi.

Üsküdar Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gökhan Apaydın, Prof. Dr. Selim Şeker, Prof. Dr. Serhat Özekes,  Prof. Dr. Selahattin Gültekin, Prof. Dr. Mehmet Savsar, Doç. Dr. Türker Ergüzel ve Dr. Muhammet Enis Bulak ile Üsküdar Üniversitesi Fenel Sekreteri Selçuk Uysaler, Uluslararası Öğrenci İlişkileri Daire Başkanı Peyman Jaferi toplantıda hazır bulundu.

“UTeM ve Üsküdar Üniversitesi ikili anlaşma imzaladı”

Üsküdar Üniversitesi uluslararası iş birliği görüşmeleri kapsamında Malezya’da bulunan Universiti Teknikal Malaysia Melaka’dan (UTeM) gelen heyet ile görüşüldü. Yapılan toplantı üniversitelerin kısa tanıtımları ile ilgili fakültelerde yürütülen çalışmalara değinilerek üniversiteler arasında kurulabilecek potansiyel iş birliklerine dair görüşüldü. Toplantı, Üsküdar Üniversitesi ve UTeM arasında ikili anlaşma (Memorandum of Understanding) imzalanması ve hediye takdimi ile son buldu.

Fotoğraf: Mukadder Güneş / ÜHA 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)