Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, ‘Metaverse ve Eğitim’ temalı zirveye katıldı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, Yeni Türkiye Eğitim Vakfı’nın (YETEV) düzenlemiş olduğu “Metaverse ve Eğitim temalı Eğitim Teknolojileri Zirvesi – YETZ 2022” zirvesine katılım sağladı. Zirvede, eğitimin dijital boyutu ve dijital yetkinlikleri ele alındı. 

Yeni Doğu Okulları İstanbul Çekmeköy kampüsünde gerçekleşen ‘Metaverse ve Eğitim’ temalı zirvenin açılış konuşmalarını YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan ve YETEV Okulları Genel Müdürü Hayati Oktay yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panele geçildi. Panele konuşmacı olarak ise Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal,  Doç. Dr. Yavuz Samur ve Akan Abdula katılım sağladı.

‘Eğitimde Metaverse’ konuşuldu

‘Eğitimde Metaverse’ konusunun ele alındığı zirvede Metaverse’nin etkilediği pek çok alan ele alındı. Eğitimin felsefesi, psikolojisi, sosyolojisi, yönetimi, öğretim yöntem ve teknikleri ile öğretim tasarım modelleri, eğitimin dijital boyutu ve dijital yetkinlikleri panel ve ardından düzenlenen atölyelerde gün boyu ele alındı.

Metaverse’nin eğitim açısından katkılarına ve çocuklar açısından oluşturabileceği risklere değinilen zirvede, çocukların söz konusu teknolojilerle rahat ilişki kurabiliyor olmasının önemini de vurgu yapıldı ve pek çok konu ele alındı. Dijital çocukların ebeveyni olmak, oyunlaştırma, eğitim teknolojilerinin öğretmen ve öğrenci iletişiminde nasıl kullanılacağı, teknolojik araçların dikkat üzerindeki etkileri, öğretim tasarım modelleri, tasarım odaklı düşünce, eğitimde yapay zekâ teknolojileri ve daha pek çok konu panel ve atölye çalışmaları kapsamında tartışıldı.

Panel etkinliği, YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Necmettin Bilal Erdoğan’ın konuşmacılara plaket takdim etmesiyle sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)