Üsküdar Üniversitesi Yeni Akademik Yıl Oryantasyonları Devam Ediyor…

Üsküdar Üniversitesi akademik ve idari kadronun katılımıyla öğrencilere yönelik gerçekleşen oryantasyon programları hız kesmeden devam ediyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve İngilizce Hazırlık Okulu yönelik oryantasyon programı, daire başkanları ve direktörlerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile İngilizce Hazırlık Okulu oryantasyon programı, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Asil Özdoğru, Dr. Öğr. Üyesi Baver Demircan, Yabancı Diller Koordinatörü Öğr. Gör. Dilek Batur ve bölüm başkanlarının katılımıyla tamamlandı.

Doç. Dr. Asil Özdoğru: “Önümüzdeki 4 yıl veya daha fazlası için başarılı, huzurlu bir eğitim hayatı dileriz.”

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Asil Özdoğru; “Değerli hocalarım, sevgili öğrenciler 2022 – 2023 Eğitim öğretim yılı oryantasyon programımıza hoş geldiniz. Sizleri İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İbrahim Özdemir hocamızın selamlarıyla karşılamak isterim. Her yılbaşında yaptığımız gibi oryantasyon programlarıyla sizlerle tanışmak, hocalarımızı sizlere tanıtmak, üniversitemiz birimleriyle ilgili size bilgi vermeyi hedefliyoruz. Bu zorlu üniversite sınav süreci ve hazırlık sürecini atlatıp aramıza katıldığımız için sizleri tebrik eder, önümüzdeki 4 yıl veya daha fazlası için başarılı, huzurlu bir eğitim hayatı dileriz.” şeklinde konuştu.  

Dr. Öğr. Üyesi Baver Demircan: “Fakültemizin web sayfasındaki duyurular kısmını herkes sıklıkla takip etsin.”

Özellikle STİX uygulaması aracılığıyla duyurulardan haberdar olmanın öneminden bahseden İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Baver Demircan; “2022 – 2023 akademik yılı öncesi olarak bizde fakülte bazında tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bu akademik yılı ile birlikte tüm derslerimizi Güney Yerleşke de yapacağız. Tüm hocalarımızın ofisi, Güney Yerleşke E blok ve B blokta. YÖK’ün bu sene aldığı karar uyarınca derslerimizin yüzde yetmişini yüz yüze, yüzde otuzunu çevrimiçi olarak yapacağız. Bizde buna göre tüm hazırlıklarımızı yaptık. Benim özellikle vurgulamak istediğim, fakültemizin web sayfasındaki duyurular kısmını özellikle herkes sıklıkla takip etsin. Sizleri ilgilendiren önemli duyuruları oradan ilan ediyoruz. Bir de bildiğiniz üzere üniversitenin yazılımı olan STİX uygulamamız var. STİX uygulaması, öğretmen ile öğrencinin iletişim kurabileceği, ders materyallerinin paylaşıldığı bir uygulama. STİX uygulamasını ve maillerinizi düzenli bir şekilde kontrol edin girişinizi yapın.” ifadelerini kullandı.

Dr. Öğr. Üyesi Hazal Ayas: 4 yıl akademik gelişimin dışında sosyal olarak da geliştirmenin fırsatı.”

Öğrencilerin sosyal anlamda da kendilerini geliştirmesinin önemini vurgulayan Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hazal Ayas; “Herhangi bir problem yaşadığınızda lütfen öncelikle dersin hocasıyla, çözüm bulamazsanız bölüm başkanıyla yine çözüm bulamazsanız dekanlıkla iletişime geçebilirsiniz. Bu şekilde sırayı takip ederseniz problemleriniz, yaşadığınız sıkıntılar kolayca çözüme ulaşacaktır diye düşünüyorum. Hepinize keyifli, verimli bir eğitim hayatı diliyorum. Her yaşın ayrı güzelliği var yalanını bir kenara bırakırsak bence insan hayatının en güzel dönemi üniversite yaşantısı diye düşünüyorum. Bunun keyfini çıkarın. Bol bol sosyalleşin. Kendinizi akademik gelişimin dışında sosyal olarak da geliştirmenin fırsatı bu önümüzdeki 4 yıl. Hepinize güzel hatırlayacağınız bir üniversite yaşantısı diliyorum.” dedi. 

Oryantasyon Programının devamında, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Çebi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Kök Arslan ve Dr. Öğr. Üyesi Selin Dimgillioğlu, Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, Felsefe Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Yazıcı, Tarih Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Uygar Aydemir ve İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nafi Yalçın konuşmalarıyla 2022 – 2023 akademik yılına ilişkin konuşmalarıyla katkıda bulundu.

Yabancı Diller Koordinatörü Öğr. Gör. Dilek Batur: “Üsküdar Üniversitesi, akreditasyona sahip bir okuldur.” 

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirilen İngilizce Hazırlık Okulu oryantasyon programının açılış konuşmasını Yabancı Diller Koordinatörü Öğr. Gör. Dilek Batur gerçekleştirdi. Üsküdar Üniversitesinin akredite olmuş bir okul olmasının önemini vurgulayarak sözlerine başlayan Dilek Batur; “Üsküdar Üniversitesi bu bağlamda uluslararası standartlara sahip bir okuldur. Okuldan mezun olduğunuzda programı başarı ile bitirdiğinizde başarı sertifikası veriliyor dolayısıyla iş hayatınızda büyük önem arz etmektedir.” İfadelerini kullandı. Batur, ek olarak hazırlık okuluna %80 oranında devam zorunluluğu olduğunu vurgulayarak, dönem içerisinde öğrencilere kendisinin yazmış olduğu iki kitabı hediye edeceğini söyledi.

Daire başkanlıkları da kendi direktörlükleri ve okulun etkinlikleri hakkında öğrencilere bilgilendirmede bulundu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)