Üsküdar Üniversitesi yeni akademik yıl oryantasyonları Tıp ve Diş ile başladı

Üsküdar Üniversitesi yeni akademik yıl oryantasyon programlarına başladı. İlk olarak Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Oryantasyon programları gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay’ın katılım sağladığı oryantasyon programında Üsküdar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren daire başkanlıkları ve direktörlükler Üsküdar Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrencilere yeni eğitim yılı öncesi bilgilendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Haydar Sur: “Genel kültür edinecek bir rota çizmelisiniz”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Üsküdar Üniversitesine yeni başlayan öğrencilere meslek edinme ve alanın eğitimiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Sur; “Meslek edinme ve kendini hayata hazırlama sorumluluğunu yerine getirme artık yetişkin rollerini üstünüze yavaş yavaş almaya bir yandan da yetişkin rolünü hayatta da iyi oynayabilecek, yani hayatın aslında sirkülasyonunun yapıldığı yerdir. Olaya bu açıdan baktığımızda sınavlarda kopya çekmeyin falan deniyor, bunlar benim garibime gidiyor. Hiç ısınamadım böyle şeylere sizin de hiç ısınamamanızı arzu ederim. Eğer bir insan üniversite hayatında kopya çekmeye teşebbüs ederse o hayat boyu başarı uğruna her an savrulup onu çalmaya hazır bir kişilik geliştirir. Hayatı nasıl bir insan olmak istiyorsanız o şekilde kafanızda şekillendirirken üniversite hayatında bunu denemeye çalışın.” dedi.

Prof. Dr. Haydar Sur, öğrencilere kendilerini her alanda geliştirmeleri gerektiğine vurgu yaparak; “Hocalar olarak sadece tıp değil hayatın kendinize göre doğru olanları da aktarmaya çalışacağız. Sadece tıp öğrenerek uluslararası bir insan olunamıyor. Yabancı dil bilmeniz, en az 1 enstrüman çalmanız, dünya coğrafyası hakkında bilginiz olması gerekiyor. Genel kültür edinecek bir rota çizmelisiniz.” önerilerinde bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl: “Dersler hep yüz yüze”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl, Uzaktan eğitim ile ilgili bir bilgilendirme sunumu yaparak, üniversitenin dersler için kullandığı platformlar hakkında bilgi verdi. Bingöl; “Dersler hep yüz yüze, YÖK sadece maksimum %30’a kadar uzaktan eğitim olmasına izin veriyor. Bunların içinde İnkılap Tarihi, Türk Dili dersleri de var. Ekstrem durumlarda online olacak. Olduğunda ise LMS, bu platformu kullanacaksınız. Okulun birkaç platformu var, bunlardan birisi uzaktan eğitim platformu LMS. İkinci platformumuz OBS, Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi. STIX veya ALMS sisteminden öğrenci hocayla iletişim kurabilir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. İbrahim Öztek: “Tıp hekimi olarak en büyük iyilik, önce onlara zarar vermemektir.”

Oryantasyon programı kapsamında Tıbbi Patoloji Anabilim Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, “Dünden Bugüne Dünyada ve Türklerde Tıbbın Sultanları Konferansında” tıp öğrencilerine tıp tarihi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Öztek; “Hipokrat’ın şu sözü “Primum non nocere” ya da “Önce zarar verme.” Tıp hekimi, tıp öğrencisi olarak bugün ekip olma yolunda yarın öbür gün başkalarıyla karşı karşıya geldiğimiz zaman bizim onlara yapacağımız en büyük iyilik, önce onlara zarar vermemektir. 19. YY’da Anglosakson zamanında çok önem arz eden bu söz artık bütün tıp aleminin insanlarının da prensip haline gelmiştir. Burada Hipokrat’ı görüyoruz ve onun simgesinde orada yer alıyor.” Konferansın devamında öğrencilere önemli bilgiler vermeye devam eden Öztek, konferansın yapıldığı İbn-i Sina Oditoryumunda, İbn-i Sina hakkında da bilgiler verdi. Prof. Dr. Öztek: “Bu kapak resminde gördüğümüz kişi İbn-i Sina Oditoryuma ismini veren dünyanın en büyük tıp bilim adamı, astronot, matematikçi ve düşünürdür. Batılılar kendisine Avicenna ismini vermiştir. Kendisinin İranlı veya Arap, verdiği eserlerin büyük bir kısmı İran dilinde veya Arap dilinde olduğu için kendisine Arap veya Fars kökenli olduğu yakıştırmalarını ortadan kaldırabilmek için Rus bilginleri mezarını açtılar ve bunun antropolojik araştırmalar sonucunda öz ve öz Türk olduğunu ortaya koydular. Semerkant doğumlu ve bu resmi ve buna benzer bir heykeli yaparak gerekli yerlerde bunu kullandılar.” dedi.

Prof. Dr. Yumuşhan Günay: “23 bin üyesi olan güçlü, geniş bir ailenin yani Üsküdar Üniversitesinin üyesi oldunuz”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay, öğrencilere fakülte dışında sosyal sorumluluk ve bir sanat dalıyla ilgilenmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Günay; “2 tane şeyin altını çizmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi fakülte dışındaki ilginizi sosyal sorumluluk alanlarına biraz yoğunlaştıracağız. Ülkemize sosyal sorumluluk gerektiren sosyal alanlar, parseller, adalar nelerdir? Bunların dinamikleri nedir? Biz bir insan, doktor ve diş hekimi olarak bu adaların neresinde ve hangi görevi devralabiliriz? Bu soruyu mutlaka kendimize soracağız. İkincisi de mutlaka bir izleyici olarak değil bir uygulayıcı olarak herhangi bir sanat dalının branşlarından bir tanesiyle ilgileneceğiz. İnanın bu ikisini yaparsanız yaşamakla, bulunduğunuz şehir ve ülkemizle ilgili iki farklı boyutta çok ciddi bir algı genişlemesi kazanacaksınız. Bir de şunun altını çizmem gerekiyor. Sakın kendinizi bir fakültenin üyesi olarak görmeyin. Siz aynı zamanda sizin gibi 23 bin üyesi olan güçlü, geniş bir ailenin yani Üsküdar Üniversitesinin üyesi oldunuz.” ifadelerini kullandı.


Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu: “Sosyal medya hesaplarımızı mutlaka takibe almanızı öneriyorum”

Bir çok daire başkanının kendi birim ve işleyişlerine ilişkin bilgi aktarımında bulunduğu programda Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı için hazırlanan tanıtım filminde Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu, üniversitenin tüm kurumsal iletişim ve tanıtım çalışmalarını yürüttüklerini ve Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren birimlerin hangi alanlara yönelik çalışmalar yaptıklarına yönelik bilgilendirmelerde bulundu. Aksu; “Yıl içinde çok sayıda etkinlik düzenliyoruz. Web sitemizin etkinlik takviminde bu organizasyon bilgileri yer alıyor. Mutlaka sosyal medya hesaplarımızı takibe almanızı öneriyorum çünkü birçok duyuruyu paylaşımı web sitesinden önce sosyal medya hesaplarından yapıyoruz.” dedi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sinan Eker, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Hakkında hazırlanan tanıtım filminde, yerleşkelerdeki kütüphaneler, elektronik kaynaklar ve kitap ödünç alma hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Cumhur Bakır, öğrencilerin devam durumu, sınav notları, ders kayıt işleri, muafiyet talep sonuçlarını öğrenci bilgi sistemi üzerinden kontrol edebileceklerini dile getirdi.

Kariyer Merkezi Uzmanı Şevval Karaçam, Kariyer Merkezi Daire Başkanlığı Hakkında bilgilendirme amaçlı yaptığı konuşmada, öğrencilerin yapacağı stajlar, mezun ilişkileri ve mezuniyet sonrası iş imkanları konusunda öğrencilere bilgi verdi.

Bilgi Teknolojileri Uzmanı Erdal Özdek, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Hakkında hazırlanan tanıtım filminde, öğrencilere her yerleşkede kullanımına sunulduğu internet hizmeti, öğrencilere verilen e-posta adresleri, dersliklerde olan akıllı tahtalar, bilgisayar laboratuvarları hakkında öğrencilere bilgilendirme yaptı.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çalışmalarına ilişkin ise SKS uzmanı Kenan Karagöz bilgilendirmede bulundu. Karagöz, 17 Ekim itibarıyla öğrenci kulüpleri başvurusu ve kısmi zamanlı çalışma bursu başvuruları olacağını ekledi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)