“Kimyasal Reaksiyon Mühendisliğinin Temelleri” kitabı Üsküdar Üniversitesi yayınlarından çıktı

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selahattin Gültekin’in kaleme aldığı “Kimyasal Reaksiyon Mühendisliğinin Temelleri” kitabı iki dilde Türkçe ve İngilizce olarak raflardaki yerini aldı.

İki dilde bir kitap olması büyük bir önem taşıyor!                                                                                          

Prof. Dr. Selahattin Gültekin, Kimyasal Reaksiyon Mühendisliği (KRM) dersi kapsamında, gerek yurtdışında (Suudi Arabistan, Malezya, Kırgızistan), gerekse Türkiye’ de çeşitli üniversitelerde kullandığı notlarını bir araya getirdi. Gültekin, özellikle İngilizceleri yeterli olmayan öğrencilere yönelik iki dilde bir kitabın hazırlanmasının hem Türkiye'deki öğrenciler için hem de coğrafyamızda eğitim gören yabancı öğrenciler için büyük önem taşındığına değindi.

Kitabın, lisans seviyesindeki öğrenciler için hazırlandığını belirten Gültekin; ”Lisansüstündeki ilk KRM dersinde de kitabın öğrencilere büyük fayda sağlayacağını vurgulayarak kitabın hazırlanış aşamasında KRM alanında İngilizce yayınlanan hemen hemen bütün kitaplar taranarak ifade ve kavramların sadeleştirdiğini.” ifade etti.

2016-2017 akademik yılında Üsküdar Üniversitesinden bir yıllık sabbatical izni alarak Kırgızistan’daki Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesine giden Prof. Dr. Selahattin Gültekin’in kimya mühendisliği dersleri verdiği süreçte kitap ile ilgili çalışmalar yürüttü.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Bu temel kitap çok iyi bir başlangıç olacaktır”

Eserin takdim bölümünde Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın düşüncelerine yer verildi. Tarhan; “Kimya mühendisliği, Mühendislik bilimlerinin doğa ve enerji ile köprü görevi gören alanı olarak gittikçe daha önemli olmaktadır. Özellikle nanoteknolojilerin başlamış olması, hesaplamalı biyoloji ve nöropsikolojinin konuşulduğu günümüzde yapay zekâ çözümlerinin önü açıldı. Kimyasal reaksiyonların ısı değişikliği ile nasıl değiştiği kimya biliminin geleceği ve ilaç teknolojilerinde devrimi olarak dikkati çekerken bu temel kitap çok iyi bir başlangıç olacaktır.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)