Tercih ve Tanıtım Dönemi Akademik Oryantasyon Programları Başladı…

Üsküdar Üniversitesi, 18 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Tercih ve Tanıtım Günleri kapsamında oryantasyon programlarına başladı. Bu kapsamda ilk gün, Diş Hekimliği, Tıp, Sağlık Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile Yabancı Diller Koordinatörlüğü bir araya gelindi. NP Sağlık Yerleşkesi İbn-i Sina Oditoryumunda gerçekleştirilen programa Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Mütevelli Heyet Başkanı Furkan Tarhan da katıldı. Oryantasyon programları İletişim Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleriyle devam edecek…

Üniversitenin Çalışmaları Anlatıldı 

Üsküdar Üniversitesi idari ve akademik kadrosunun katılımıyla gerçekleştirilen oryantasyon programının ilk gününde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bölüm hocaları ve Yabancı Diller Koordinatörlüğü ile bir araya gelindi. Puanların açıklanmasıyla başlayan tercih sürecine ilişkin bilgiyi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş verdi.

Tözeniş: “Barajlar kaldırıldığı için farklı bir tercih süreci yaşayacağız”

Öte yandan programın da moderatörlüğünü gerçekleştiren Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş tercih dönemi çalışmalarıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Tözeniş barajların kaldırılmasıyla bu yıl farklı bir tercih döneminin kendilerini beklediğini söyledi. 

Cumhur Bakır: “Burs yelpazesi oldukça geniş”

Ardından burslarla ilgili bilgiyi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Cumhur Bakır verdi. Bakır, burs çeşitliliğinin fazlalığına dikkat çekerek Üsküdar Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerinin %81’inin farklı oranlarda burstan yararlandığını sözlerine ekledi. Bakır, burslara ilişkin ayrıntılı bilinin ise aday.uskudar.edu.tr adresinden erişilebileceğini belirtti.

Prof. Dr. Haydar Sur: “Kaliteyi belirleyen alt yapı, öğretmen kalitesi ve öğrenci kalitesidir”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Mütevelli Heyet Başkanı Furkan Tarhan’ın da katılım sağladığı oryantasyon programında Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, bir Tıp Fakültesi’nin kalitesini 3 etmenin belirlediğini vurguladı. Sur; “Kaliteyi belirleyen alt yapı, öğretmen kalitesi ve öğrenci kalitesidir. Bu üçünün üzerine Tıp Fakültesi’nin başarı oranları yükseliyor. Öğrencilerimizle konuşabilirsiniz, bugüne kadar hiçbir laboratuvar problemi çektirmedik. Biz burada sıcak temasa vurgu yapıyoruz. Onların şikâyetlerini veya dileklerini belirttiği mekanizmalar sunuyoruz.” dedi.

Sabah NP Sağlık Yerleşkesi oryantasyon programının ardından öğleden sonra da Nermin Tarhan Konferans Salonu oryantasyon programında bir araya gelindi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Yabancı Diller Koordinatörlüğü de her yönüyle bilgilendirildi.

Oryantasyon programları;

  • 19 Temmuz Salı günü; 
  •  
  • - Çarşı Yerleşke Emirnebi-1 Konferans Salonu Sağlık Bilimleri Fakültesi,

 

- Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans Salonu İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

İle devam edecek.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)