200 TL ile girişimci olunur mu?

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Münire Berna Beşkese öncülüğünde “200 TL ile girişimci olunur mu?” başlıklı etkinlik düzenlendi. Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerinin girişimcilik hikâyelerinin anlatıldığı etkinlikte öğrenciler geliştirdikleri projeleri sundular. 

Dr. Öğr. Üyesi Münire Berna Beşkese: “Öğrenciler arasında iş birliği becerisi en çok fark yaratan beceri oldu”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Münire Berna Beşkese; “Uzun süren bir yolculuğun ekinlerini biçiyoruz. Üsküdar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği olarak yeni bir bölümüz. Takım arkadaşlarımızla 3 yıl önce bu serüvene başladık. Bu serüvenin sonucunda da öğrencilerimizin yaptığı projeleri aktaracağız. Endüstri Mühendisliğine Giriş dersinde öğrencilere gruplar arası iletişim, liderlik becerileri, problem çözme gibi beceriler katmaya çalışacakları bir program hazırladık. Beceri geliştirme sonuçlarına göre öğrenciler arasında iş birliği becerisi en çok fark yaratan beceri oldu.” dedi.

Prof. Dr. Osman Çerezci: “Bu çalışmayı her bölümümüze örnek bir çalışma olarak sunmamız gerekiyor”

Endüstri Mühendisliği 1’inci sınıf öğrencilerine bu dinamizmi aşılamanın bir başarı olduğunu belirten Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci; “Bütün bölümlerimizde 1’inci giriş dersleri var ama bu kapsamda ilk defa heyecanlı ve canlı bir şekilde takip edildiğine şahit oluyorum. Bu çalışmayı her bölümümüze örnek bir çalışma olarak sunmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Savsa: “Endüstri Mühendisliği problemi görüp çözmek demektir”

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Savsar Endüstri Mühendisliği’nin diğerlerine göre girişimciliği daha çok gerektiren bir mühendislik dalı olduğuna değindi. Savsar; Endüstri Mühendisliği problemi görüp çözmek demektir. Sizin bir yere gittiğiniz zaman ilk yapacağınız şey oradaki problemi görüp çözmektir” ifadelerini kullandı.

Proje sunumlarının ardından öğrenci grupları hocalarına teşekkür ederek böyle bir deneyim yaşadıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)