Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 7. Dönem mezunları yeminlerini ettiler

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezunu öğrenciler, Çarşı Yerleşke Emir Nebi Konferans Salonunda gerçekleşen törenle mesleki yeminlerini etti. Programa Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Hemşirelik Bölüm Başkanı Selma Doğan ile öğretim üyeleri katıldı. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği törende, duygu dolu anlar yaşandı.

Prof. Dr. Selma Doğan: “Pandemi döneminde hemşireliğin insan yaşamı için önemi anlaşıldı”

Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma Doğan, açılış konuşmasında yedinci dönem mezunlarına seslendi. Pandemi döneminde hemşirelik mesleğinin öneminin anlaşıldığını ifade eden Doğan; “Hemşirelik bölümümüzden bugüne kadar toplam da 517 öğrencimizi mezun etmiş bulunuyoruz. Bu yıl mezun edeceğimiz 111 genç arkadaşımızla birlikte toplamda 628 hemşire meslektaşımızı ülkemizin sağlık ordusuna ve insanlığın hizmetine kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Pandemi döneminde sağlığın ve hemşireliğin insan yaşamı için ne denli önemli olduğu herkes tarafından daha da fazla anlaşılmış oldu. Hemşirelik öğrencileri olarak sizler de buna tanıklık ederek çok önemli bir mesleğin üyesi olduğunuzu eminim ki bu yolla daha da iyi fark ettiniz. Bu süreçte elbette en büyük övgü ve alkışı sevgili ailelerimiz hak ediyorlar, ailelerimiz büyük özverilerle her daim gençlerimizin arkasında durdular ve en büyük destekçileri oldular.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Selma Doğan: “Üsküdar Üniversiteli olarak gittiğiniz her yerde bizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz”

Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma Doğan konuşmasının devamında; “Hocalarınız olarak sizlerden, hastalarınıza en iyi şekilde, duyarlılıkla bakım vermenizi, onları anlamanızı, şefkatle yaklaşmanızı, haklarını korumanızı, her ne olursa olsun doğru ve adil olmanızı, toplumsal çıkarları bireysel çıkarların önünde tutmanızı, bilgi ve emeğin en önemli değerler olduğunu unutmamanızı, takım ruhu ile çalışmanızı, mesleğinize sahip çıkmanızı, ülkemize ve insanlığa hizmet için çaba göstermenizi bekliyoruz. Bugün burada edeceğiz yeminle de bu sözü bizlerin eşliğinde vermiş olacaksınız. Bu yemin sizlerin rehberiniz olacak, lütfen yeminin her cümlesini ayrı ayrı düşünün ve bu ilkelere uygun olarak çalışmaya özen gösterin. Sevgili mezunlar, bu dört yıl içinde elbette çok yoruldunuz ancak güçlü bir üniversitenin gerek kadrosu gerekse eğitimiyle güçlü bir bölümünden mezun olduğunuzdan kuşkunuz olmasın, okulunuz her zaman referansınız olacak ve kapıları her zaman sizlere açık olacaktır. Üsküdar Üniversiteli olarak gittiğiniz her yerde bizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyoruz. Hepinizin yolu açık olsun, üniversite yıllarınızı unutmadan hep ileriye yönelin, yaşamınız mutlu ve başarılarla dolu olsun, sevgiyle, iyilikle kalın.” İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ertekin: “Çok özel bir mesleğiniz var insana, cana dokunuyorsunuz”

Yedinci dönem hemşirelik yemin töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin öğrencilere seslendi. Ertekin; “Öğrencilerimizden ayrılırken hem bir veda hem bir burukluk hem de bir güzellik oluyor. Onlar geldiğinde sevinip mutlu oluyor giderken de üzülüyoruz. Ama inanıyoruz ki gittikleri yerlerde çok başarılı olacaklar. Buradaki öğrencilerimiz birer sağlık çalışanı neferi olacaklar. Çalışma hayatına başladığınızda iyi bir eğitim aldığınızı fark edeceksiniz. Sizlerin çok özel bir mesleğiniz var insana, cana dokunuyorsunuz.” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Zelka: “Yaptığınız hizmetin değerini parayla ölçmeyin”

Öğrencilerin arasında girerek konuşmalarına başlayan Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, sırtını sağlama aldığını ifade etti. Genç hemşir ve hemşire adaylarına tavsiyelerde bulunan Zelka; “Burada üç kesimin temsili var. Hayatta ya öğrenen ya üreten ya da onlara destek olanlardan olun, dördüncü kişi olmayın diyor. Asıl önemli olan saha yani uygulama alanıdır. Sizler de inanıyorum ki edindiğiniz bilgileri daha da geliştireceksiniz. Bu mesleği yaparken insanlara hizmet etme ve faydalı olma imkânına sahip olacaksınız. Yaptığınız hizmetin değerini aldığınız ücretle ölçmeyin. Bilin ki onun değeri parayla ölçülemeyecek kadar çok değerli. ” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Demirdağ tarafından hemşirelik bölümünü bitiren öğrencilere, tüm katılımcıların ayakta eşlik etmesiyle Hemşirelik Yemini ettirildi.

Yemin sırasında tüm salon ayakta bu anlara şahit oldu.

Etkinlik sonunda, mezun öğrencileri tebrik eden aileler duygu dolu anlar yaşadı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)