3. dönem ebelik mezunları yemin etti

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü 2021-2022 Akademik Yılı Yemin Töreni gerçekleştirildi. Lisans ve Lisansüstü mezunların katılımıyla Merkez Yerleşke Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı.  Yemin Töreni Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin ve Üsküdar Üniversitesi Ebelik Bölümü Başkanı Prof. Dr Güler Cimete katılımıyla yapıldı.

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “Kendimizi geliştirmeye açık olalım”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin öğrencilerin haklarını korumaları konusunda son derece duyarlı olması gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Ertekin; “Kendimizi geliştirmeye de açık olalım ama hakkınızı koruma konusunda son derece duyarlı olalım. Sizlerin yetiştireceği evlatlar bu toplumun kalkınmasında, bu kültürünün iyi gelişmesinde, insani değerlerin oluşmasında, bilimin gelişmesinde ve yaşamın gelişmesinde son derece önemli roller oynayacaklar. Bu açıdan hepinizin üzerinize düşen sorumlulukların farkında olacağınıza inanıyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Güler Cimete: “Öğrenme ve öğretme yaşam boyu devam edecek”           

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik bölüm başkanı Prof. Dr. Güler Cimete yemin törenlerini önemsediklerinden bahsetti. Cimete; “Üsküdar Üniversitesi Ebelik bölümü 2016 yılında öğrenci almaya başladı. Bu yıl ki öğrencilerimiz üçüncü mezunlarımızdır. Birinci ve ikinci mezunlarımız pandemi dönemine denk geldiği için ilk defa bu yıl ki mezun öğrencilerle yemin töreni yapabiliyoruz. Yemin törenlerinin yüz senelik bir geçmişi vardır. O nedenle önemsiyoruz. Eğitimimizin büyük sorumluluk içeren kısımlarını şimdilik bitirdik. Belki birkaç gün rahatlayacağız fakat sürekli değişme, öğrenme ve öğretme yaşam boyu devam edecek. Sağlık disiplininin içerisinde yer aldığınız için sürekli öğrenecek, sürekli hizmetlerinizi bilimsel bilgiler doğrultusunda yenileyeceksiniz ve hep daha kaliteli hizmet vermek üzere çaba göstereceksiniz. 4 yıldır böyle olmanız için çaba gösterdik. Umut ederim başarabilmişizdir. Bir takım mesleki etik değerleri de kazandırmaya çalıştık. Umarım insana saygı duymayı, adaletli olmayı, zarar vermemeyi, insanların yararına çalışmayı ilke edindirebilmişizdir. Sadece fiziksel sorunuyla değil onların duyguları ve sosyal problemleriyle ilgilenmeye size ilke olarak kazandırabilmişizdir. Gördüğüm kadarıyla bu konuda içim rahat. Çalışma alanımızda sizin gibi lisans ve lisans üstü eğitimden geçmiş ebelerin sayısı az. Giderek sayımız arttıkça ebelik bakım uygulamalarının kalitesini arttırdıkça hem ülkemize bu alanda sunduğumuz hizmeti arttırmış hem de toplumda ebeye yönelik imajı iyi yerlere taşımış olacağız. Şu ana kadar ki bütün öğrencilerimle gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği yemin töreninde zaman zaman duygulu anlar da yaşadı.

Tüm ebelik mezunlarının hep bir ağızdan yemin ettiği tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)