Mezuniyet Projeleri Farkındalık Kazandırıyor…

Üsküdar Üniversitesi son sınıf öğrencisi altı gencin mezuniyet projesi için hazırladığı kampanya kapsamında yapılan etkinlikler sayesinde farkındalık yaratıldı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencisi altı gencin Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat danışmanlığında “Yaşarken Farkına Var” adlı kampanyayı başlatarak, pandeminin hayatımıza getirdiği psikolojik ve sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak için üniversite bünyesinde gerçekleştirdiği projelerle sayesinde öğrenciler farkındalık kazandı.

Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat’ın danışmanlığında, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 4.Sınıf öğrencileri Harun Güzey, M. Emin Özdemir, Ahmet Şahin, Fırat Yalçın, M. Fatih Kızıldağ, Burak Acun “Sağlıklı Yaşam İçin Soru İşareti Kalmasın” sloganıyla başlattığı kampanya ile; pandeminin hayatımıza getirdiği psikolojik ve sağlık alanındaki sorunlar konusunda bilgilendirmek, sağlıklı yaşam farkındalığı kazandırmak, monotonlaşan hayat düzeylerini iyileştirmek, spora teşvik etmek ve psikolojik motivasyon sağlamak üzerine yaptıkları etkinlikler ses getirdi.

Kampanya kapsamında, 1 Haziran’da Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşkede stant açan öğrenciler, kampanyalarının amacını, hedeflerini, sürecini ve sosyal medya hesaplarını etkileşim sağladığı öğrencilerle paylaştılar. Ayrıca “Dileklerini Gökyüzüne Çıkar” sloganıyla gerçekleştirilen Dilek Balon Etkinliği ile hem akademik hem de öğrencilerin yoğun katılımı sayesinde etkinliğin psikolojik motivasyon ayağı tamamlanmış oldu.

“Yaşarken Farkına Var” adlı kampanya ile 9 Haziran’da kampanyanın spora teşvik ayağı için yapılan “Raketler Hazır Sen Hazır Mısın” masa tenisi turnuvasına Üsküdar Üniversitesinin tüm fakültelerindeki öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Masa tenisi turnuvası sonrasında şampiyon olan öğrenci Mustafa Enes Aktaş, Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat tarafından ödülü takdim edildi.

Kampanyanın bilgilendirme aşamasında 11 Haziran tarihinde Zoom üzerinden gerçekleştirilen “Sen De Sağlığının Farkında Olmak İster Misin?” konferansına katılan; Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden Psikoloji bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gümüş Demir “Salgın Hastalıklarının Psikolojisi” ve Haydarpaşa Numune Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Asistanı Doktor Merve Kaplan “Bulaşıcı Hastalıkların Biyolojik Boyutu” sunumları ile pandeminin hayatımıza getirdiği biyolojik ve psikolojik sorunlar hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Konferans, katılım sağlayan konuklar ve öğrencilerin soru-cevap bölümü ile son buldu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)