Kazakistanlı doktora öğrencileri Üsküdar Üniversitesi’nde...

Uluslararası Lisansüstü öğrencilerin Üsküdar’a ilgisi her geçen gün artıyor. Kazakistan’tandan bir grup doktora öğrencisi Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti.  Akademisyenlerle bilimsel çalışmalarda bulunan öğrenciler, bilimsel işbirliği görüşmelerinde de bulundu.

“Prof. Dr. Özdemir Kazak doktoranlarla projeler hakkında bilgi verdi”

Türkiyede akademik staj aşamasında bulunan Kazakistan Avrasya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü doktora öğrencileri; Serik Aktayev, Yuliya Vyatkina ve Akjurek Altınbayeva üniversitemizi ziyaret ederek İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı’yla görüştü.

Ziyaret esnasında Prof. Dr. İbrahim Özdemir konuk doktorantlara Üsküdar Üniversitesi’nin akademik alanda gerçekleştirdiği projelerden bahsetti. Özdemir, özellikle kendisinin içinde bulunduğu ‘Müslüman Çevreciler’ tarafından düzenlenen “Al-Mizan: Dünya İçin Bir Sözleşme” projesi hakkında konuk doktorantlara bilgi de verdi.

“Prof. Dr. Süleymanlı aile ve gençlik alanında ki araştırmalardan bahsetti”

Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ise Üsküdar Üniversitesi olarak Kazak akademisyenlerin de  içinde bulunduğu  geniş araştırma grubuyla birlikte  gerçekleştirdikleri aile ve gençlik alanında karşılaştırmalı sosyolojik araştırmalardan bahsetti. Kendi araştırma konuları hakkında bilgi veren konuk doktorantlar, Üsküdar Üniversitesi akademisyenlerinin deneyimlerinden faydalanmak istedikleri yönünde arzu ve isteklerini dile getirdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)