“Saklayacak Bir Şey Yok Projesi” ile Farkındalık Kazandırılması Hedefleniyor

Üsküdar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencileri, regl tabularını yıkmak ve regl yoksulluğunu azaltmak amacıyla “Saklayacak Bir Şey Yok” temalı sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. 

Proje kapsamında öğrenciler, regl tabuları ve ekonomik nedenlerle hijyenik ürünlere erişemeyen Siirt’in Tüylüce (Nallıkaya) Köyünde 26 kadına yıkanabilir ped ulaştırdı. 

“Halkla İlişkiler öğrencileri kadınların sorunlarına dikkat çekiyor”

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Senanur Kaymaz, Aslıhan Albayrak, Arifenur Okatın ve Elif Şahin,  Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat öncülüğünde “Saklayacak Bir Şey Yok” temalı sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Öğrenciler Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Fuaye alanında ziyarete açılan “Utanmadık Çizdik” sergisi ile regl tabularını yıkmayı hedefliyor. Sergi açılışına Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün yanı sıra birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

“Proje kapsamında 26 kadına ulaşıldı”

Proje kapsamında, regl tabuları ve ekonomik nedenlerden kaynaklanan sağlık sorunlarına engel olmak amacıyla ihtiyaç sahibi olarak belirlenen Siirt'in Tüylüce köyünde yaşayan 26 kadına yıkanabilir ped ulaştırıldı ve kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı. Verilen eğitim ve pedler için teşekkürlerini ifade eden kadınların, proje kapsamında regl dönemlerini steril koşullarda geçirmeleri hedefleniyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)