19. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi Üsküdar ev sahipliğinde yapılacak

Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri, Konya Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirilen “18. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi”ne katıldı. Üç gün boyunca savunma sanayinden oyun sektörüne kadar geniş bir perspektifte, alanında uzman isimlerin sunum gerçekleştirdiği Kongre’de çeşitli workshoplar da düzenlendi. 19. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresine 2023 yılında Üsküdar ev sahipliği yapacak.

Aselsan, Huawei, Microsoft, Emlakjet, Trendyol, ING ve Intertech gibi sektörün öncü firmalarının yanı sıra Teamplay ve Udo Games gibi çeşitli firmalar da Kongre’ye katılım sağladı.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü ve Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkanı’nın açılış konuşmalarıyla başlayan Kongre’de yirmiden fazla oturum ve workshop düzenlendi.

2023’te “19. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi” ne Üsküdar ev sahipliği yapacak!

2023 yılı Şubat-Mart aylarında gerçekleştirilmesi planlanan ve 1500’ün üzerinde katılımcının beklendiği “19. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi”ne Üsküdar Üniversitesi ev sahipliği yapacak.

Seçim, Üsküdar Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi arasında oldu!

Otuzdan fazla üniversitenin katılımıyla gerçekleşen Kongre’ye öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. Kongre’nin organizasyonu Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 24 kişilik “Organizasyon Komitesi” tarafından gerçekleştirilirken, yürütme kurulu’nda 8 farklı üniversiteden 11 öğrenci görev aldı. 

Kongrenin 2. günü bir sonraki yıl Kongre’nin düzenleneceği aday üniversite isimleri açıklandı.

Toplam 4 üniversitenin adaylık başvurusu yaptığı ancak şartları yerine getiren 2 üniversite olduğu ifade edilerek, seçimin Üsküdar Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi arasında olacağı duyuruldu. Üniversitelerin temsilcileri, resmi katılımcılara 14 Mayıs saat 17.00’de 10 dakikalık üniversite tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Yapılan sunumların ardından propaganda çalışmaları için aynı gün saat 19.00’da kokteyl düzenlendi. Resmi katılımcı ve aday üniversitelerin ekiplerinin katıldığı kokteyle Üsküdar Üniversitesi’ni temsilen 4 kişilik ekip katılım sağladı. Ayrıca Kongrenin önceki senelerde gerçekleştirilmesinde büyük emekleri olan Danışma ve Denetleme Kurulu üyeleri de katılıp deneyimlerini aktardı.  

2023’te “19. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi” ne Üsküdar ev sahipliği yapacak!

Kongrenin son günü yapılan konuşmaların ardından ilk olarak Yürütme Kurulu seçimleri gerçekleştirildi. Yürütme Kurulu’na Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Nurullah Guguk ve Yazılım Mühendisliği öğrencisi Nisa Nur Aktaş aday oldu. Yapılan propaganda konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. Gizli oy açık sayım usulü ile gerçekleşen seçimde Nisa Nur Aktaş ve Nurullah Guguk Yürütme Kurulu yedek üyesi olarak seçildi. Yürütme Kurulu seçiminin ardından aday üniversite seçimine geçildi. Resmi katılımcıların bazıları Yürütme Kurulu’nda yer aldığı için (Yürütme Kurulu’nun oy kullanma hakkı bulunmamaktadır) toplam 16 Resmi Katılımcı hem Yürütme Kurulu hem de Aday Üniversite seçimi için oy kullandı. Üsküdar Üniversitesi kullanılan 16 oyun 13’ünü alarak 2023’te “19. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi”ne ev sahipliği yapmaya hak kazandı.                                                                                               

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)