Prof. Dr. Gökben Hızlı Sayar: “Stand-up, kendini ifade edebilmenin en samimi yollarından birisi”

İstanbul ve yurdun çeşitli illerindeki stand-up gösterileri ilgiyle izlenen Prof. Dr. Gökben Hızlı Sayar, Cartoon İstanbul Mizah Karikatür ve Resimli Roman Festivali’nde izleyicileriyle bir araya geldi. Stand-up’un kendini ifade edebilmenin en önemli yollarından birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Gökben Hızlı Sayar, pandemi, ekonomik koşullar gibi sorunların aşılmasında esprili bakış açısının herkese iyi geldiğini söyledi. 

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökben Hızlı Sayar, Müze Gazhane’de düzenlenen “Cartoon İstanbul Mizah Karikatür ve Resimli Roman Festivali’nde” stand- up gösterisiyle sahne aldı.

İstanbul’daki gösterileri ilgiyle takip edilen Prof. Dr. Gökben Hızlı Sayar, mizahçı Alpay Erdem ile Ankara, Bursa, Antalya, Muğla ve İzmir’i kapsayan stand-up turnesinin ardından Cartoon İstanbul’da izleyicileri ile buluştu.

İzleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Prof. Dr. Gökben Hızlı Sayar, stand-up gösterisi sonrası katılımcıların sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Gökben Hızlı Sayar, “Stand-up, insanın kendisini ifade edebilmesinin en samimi yollarından birisidir. Son dönemde pandemi, ekonomik koşullar ve gelecek kaygısı gibi birçok olumsuz etmen gençleri bunaltıyor. Böyle bir ortamda yaşananlara esprili bir dille bakış açısı kazandırılması ve hep birlikte gülünebilmesi herkese iyi geliyor. Gösterilerde aileden, sağlık sisteminden, üniversitelerden ve hayatın içinden birçok konudan söz edebiliyoruz. Yakın zamanda Uykusuz dergisi çizerlerinden stand-upçı Alpay Erdem ile iyi bir uyum yakaladık. Hem birbirimizden hem de izleyiciden çok şey öğreniyoruz.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Gökben Hızlı Sayar ve Alpay Erdem’in stand-up programları yaz boyunca devam edecek. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)