Kazakistanlı Doktora Öğrencileri Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti

Türkiye'de akademik staj aşamasında bulunan Kazakistan L.N.Gumiliev Avrasya Milli Üniversitesi sosyoloji bölümü doktora öğrencileri Aigul Zhanadilova, Assem Dauletkeldyyeva, Madi Sanatkanuly, Assemgul Maimakova, üniversitemizi ziyaret etti. 

Ziyaret esnasında gerçekleştirilen görüşmede Üsküdar Üniversitesi'nin Türk Cumhuriyetleriyle olan akademik ilişkilere çok büyük önem verdiğini dile getiren Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, Kazakistan'la olan ilişkilerin bu anlamda özel bir öneme sahip olduğunu söyledi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesine Kazakistan L.N.Gumiliev Avrasya Milli Üniversitesi Sosyoloji Bölümü doktora öğrencilerinden Aigul Zhanadilova, Assem Dauletkeldyyeva, Madi Sanatkanuly, Assemgul Maimakova ile bir araya gelen Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sırrı Akbaba, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Akbaba, misafir doktorantlara, bilimsel araştırmalarda yöntem konusunda bazı tavsiyelerde bulundu. Misafir öğrenciler, Üsküdar Üniversitesi hocalarından, kendi çalıştıkları konularla ilgili değerlendirme yapmalarını istedi. Üsküdar Üniversitesinin Türk Cumhuriyetleriyle olan akademik ilişkilere çok büyük önem verdiğini dile getiren Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, Kazakistan'la olan ilişkilerin bu anlamda özel bir öneme sahip olduğunu vurgularken, Üsküdar Üniversitesinde Türkiye ve Türk Dünyasının toplumsal sorunları bağlamında yapılan çalışmalardan bahsetti. Süleymanlı, bu anlamda üniversitenin çok dinamik yapıya sahip olduğunu da dile getirdi. 

Görüşmenin sonunda Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı’ya, doktorantlar tarafından Kazakistan'ı sembolize eden plaket taktim edildi. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)