Adli Bilimler bölümü öğrencileri sempozyum için Kütahya’da…

Üsküdar Üniversitesi Adli Bilimler ve Ceza Adaleti Kulübü’nün düzenlediği seyahat etkinliği ile öğrenciler, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Adli Bilimler Sempozyumu’na katıldı. Yaklaşık 80 kişilik bir öğrenci kadrosunun bulunduğu seyahat etkinliği, 31 Mart Perşembe günü gece saat 02.00’da Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesinin önünden Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi’nin olmak üzere iki otobüsün kalkması ile gerçekleştirildi. Otobüsler, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde öğrenciler ve akademisyenler tarafından hediyeler ile karşılandı. 

Sempozyum Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Vural Kavuncu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adli Bilimler Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Harun Şener ve sempozyum başkanı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu’nun açılış konuşmaları ve müzik dinletisi ile başladı. Sempozyumda Eski Cinayet Büro Amiri Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Miraç Burak Gönültaş’ın ‘Cinsel İstismar Mağduriyetinde Savunmasızlık Odaklı Dinamikler: Cinsel İstismar Girdabı’ adlı sunumu ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemalettin Acar’ın gerçekleştirdiği ‘Sherlock Holmes’tan Dexter’a Kan Lekesinin Yolculuğu’ başlıklı konuşması öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Türkiye’de sadece Üsküdar ve Kütühya’da…

Türkiye’de sadece Üsküdar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde olan Adli Bilimler bölümü öğrencileri sempozyumda verilen yemek molasıyla bir araya geldi. Molanın ardından öğrencilere bomba imha ve olay yeri inceleme araçları gezdirilerek görevli polis memurları tarafından bilgi verildi. Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu ‘Arzla Mücadele’, Prof. Dr. Kamil Hakan Doğan ‘Zehirlenmelerde Olay Yeri İncelemesi’ ve Doç. Dr. Gökhan İbrahim Öğünç’ün ‘Adli Atış Analizlerinde Olay Yeri Kavramı’ başlıklarıyla gerçekleştirdikleri sunumların ardından öğrenciler parmak izi, adli antropoloji ve adli toksikoloji alanlarında workshoplara katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Yakup Gülekçi’nin yaptığı kapanış konuşmasının ardından sempozyum, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademisyenleri ve iki bölüm öğrencisinin anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)