“Yaşlılara Saygı Haftası” bu yıl da unutulmadı

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan, Kadıköy ve Şişli Belediyesi’nin ortak yürüttüğü ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ programına konuşmacı olarak katıldı. Kadıköy ve Şişli Belediyesi tarafından her yıl 65 yaş ve üstü yaşlılar için düzenlenen ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ programında birbirinden özel etkinlikler gerçekleştirildi. 21-27 Mart arasında farklı mekânlarda gerçekleştirilen etkinlikler yaşlılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında seminer verdi. ‘Yaşlanma ve Yaşlılık Psikolojisi’ konulu sunumunu gerçekleştiren Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan, yaşlı bireylerin ailelerine ve ilgili merkezlerin çalışanlarına yönelik verilen psikoeğitim çalışmalarının etkilerinden bahsetti. Aynı zamanda Şişli Belediyesi Yaş Dostu Belediyecilik Çalıştay’ında etlin rol oynayan Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan, yaşlı psikolojisi ve yaşlı sorunlarından öne çıkan ‘bakım’ konusu üzerine paylaşımlarda bulundu. Kuşaklararası etkileşimde dikkat çeken konuları dile getirdi.

Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin de aktif katılımı ile yürütülen programda,  yaşlanma ve yaşlılık ile ilgili değişimler, sorunlar, hastalıklar ve iyi yaşlanma ile ilgili olumlu müdahaleler konuşuldu.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)