Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal Denizcilik Sektöründe Kadın Çalıştayına katıldı.

Üsküdar Üniversitesi Çözüm Odaklı Kadın sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü (ÜSÇÖZÜM) Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, İTÜ ile PİRÜ İşbirliğinde düzenlenen 8 Mart Denizcilik Sektöründe Kadın Çalıştayı etkinliğine katılım sağladı.

Deniz Kültürü Derneği Başkanı Ayşe Olcay moderatörlüğünde gerçekleşen panelde önemli isimler yer aldı.

Çalıştayın açılış konuşmalarını Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata’nın yaptığı programda “Denizde Kadın Değil, Denizde İnsan Olması Lazım” vurgusu yapıldı.

Kadınların daha çok karada çalıştığı, gemide çalışan kadınların sayıca azlığı ve yaşadıkları zorluklar ele alınarak, çözüm önerileri tartışıldı. Özellikle, öğrencilerin ilk çalışma hayatı deneyimlerini yaşadıkları staj dönemlerinde zorlukların başladığı ve Üniversitelerin bu yönde yapmaları gereken, çözüm odaklı çalışmaların önemi gerek yönergeler gerek eylem planları kapsamında tartışıldı.

Ünal: “Toplumsal roller mesleklerde cinsiyetçi yaklaşımı doğuruyor”

Toplumsal rollerin pek çok meslek grubunda cinsiyetçi yaklaşımı doğurduğunu belirten Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, “Üniversiteler tarafından hazırlanan eylem planlarının uygulanması ve takibinin yapılması pek çok sektör açısından önemlidir. Bununla birlikte, kamusal iletişim bağlamında kamu spotu, seminer, panel gibi toplumsal çalışmaların da yüz yüze ve dijital iletişim kanallarından yapılarak bilinçlendirme ve farkındalığın arttırılması sağlanabilir.” dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)