Üsküdar, Gıda Kimyası Kongresinde…

Üsküdar Üniversitesi Gıda Teknolojisi Program Başkanı ve SHMYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Salih Tuncay ve SHMYO Laboratuvar Teknoloji programı öğrencisi Yunus Emre Toprak, Gıda Kimyası Kongresi’ne katılım sağladı. Antalya Mirage Park Resort’ta düzenlenen kongre, sektör kamu ve akademi temsilcilerinin katılımıyla uluslararası bir bilimsel toplantı olarak gerçekleştirildi. 

Uluslararası bir toplantı gerçekleştirildi

Bu yıl ilki düzenlenen Gıda Kimyası Kongresi’ne Tarım ve Orman Başkanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı, Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Hayvan Sağlığı, Gıda ve Yem Araştırmaları Daire Başkanlığı, Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı, Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı ve Risk Değerlendirme Daire Başkanlığı’nın sorumlularının ve temsilcileri katılım sağladı. Kongrede sektörden sponsorlar ile akademiden değerli akademisyenin sunumlarıyla bilimsel bir toplantı gerçekleştirildi.

“Bilimsel toplantılara katılımları oldukça önemli”

Üsküdar Üniversitesi Gıda Teknolojisi Program Başkanı ve SHMYO Müdür Yardımcısı Dr. Salih Tuncay kongrede, “Zeytin Yaprağından Elde Edilen Oleuropein ve Hidroksitrosol’ün Gıdalarda Kullanılması ve Önemi” başlıklı sözel bir sunum (oral presentation) gerçekleştirdi. Farklı alanlarda SHMYO bünyesindeki öğrencileri ile birlikte bu seviyedeki katılımların artacağını bildiren Tuncay; “SHMYO öğrencilerinin bu tarz bilimsel toplantılara katılımları oldukça önemli. Kongre programlarını takip ediyoruz.” dedi.

Aynı zamanda Kimyagerler Derneğinin Yönetim Kurulunun da üyesi olan Tuncay, Gıda Kimyası Kongresinin Genel Sekreterliği görevini de yürüttü. Öğrencisi, Yunus Emre Toprak da kongrenin bilimsel koordinatörlüğünde görev alarak bilimsel oturumların yapıldığı salonda davetli konuşmacılar ve sözel sunum yapan katılımcıların sunumlarının sorunsuz ilerlemesine teknik destek sağlayarak katkı sağladı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)