Yenilikçi Fikir Maratonunda ilk 3 açıklandı…

Üsküdar Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu Kulübü Projesi olan “Yenilikçi Fikir Maratonu” adlı projenin finali gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi, Üsküdar Belediyesi ve Atölye Üsküdar’ın katkılarıyla hayata geçirilen, kulüp temsilcilerine mentor olarak Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının eşlik ettiği projenin birincisi belli oldu.

Meryem Doğan: “IEEE öğrenci kulübü olarak gurur duyuyoruz”

Programın açılış konuşmasını proje koordinatörlüğünü yürüten ekip üyelerinden Meryem Doğan yaptı. Doğan; “Bugün Yenilikçi Fikir Maratonunun heyecanla beklediğimiz final gününde beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Proje yürütücülerimiz arasında saygıdeğer Üsküdar Üniversitesi, Üsküdar Belediyesi ve Atölye Üsküdar Kurumları bulunmaktadır. Bu değerli kurumların destekleriyle bu maratonu gerçekleştirebilmekten IEEE öğrenci kulübü olarak gurur duyuyoruz. Üsküdar Üniversitesi SKS Direktörlüğüne de teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Dinçer Atlı: “Girişimcilik önemi gittikçe artan bir konudur”

Genç Beyinler Akademisi adına konuşma gerçekleştiren Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dinçer Atlı; “Girişimcilik önemi gittikçe artan bir konudur. Dünyada, Türkiye’de üniversiteler girişimcilik noktasında ekosistem içerisinde önemli oyuncular olmaya başladılar. Hatta üniversiteler günümüzde girişimci üniversite olma misyonu noktasında ilerlemeye başladı. Bu noktada yüksek katma değerli ürün ve hizmetlerin üretildiği girişimlerin önemi gittikçe artıyor. Start-upların girişimcilik sistemi içerisindeki yeri özellikle bugün baktığımız teknoloji temelli şirketlerde, garajlarda başlayan daha sonra ülke ekonomilerine geride bırakan büyük girişimlerin bu noktalara erişebildiğini görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Melike Ağça Demirel: “Amacımız girişimciliğin ülkemizde ilerlemesi”

Yarışma paydaşlarından ve birçok sponsorluğu üstlenen Atölye Üsküdar’dan Melike Ağça Demirel; “Biz Atölye Üsküdar olarak girişimcilere, girişimci olmak isteyenlere veya TEKNOFEST gibi ulusal-uluslararası yarışmalara katılmak isteyen arkadaşlarımıza eğitim, ekipman desteğiyle birlikte mentorlük ve yatırımcıyla buluşturma hizmetleri veriyoruz. Amacımız girişimciliğin ülkemizde ilerlemesi ve her gencimizin hizmetlerimizden faydalanmasıdır. Onun için üniversitelerimizde, sivil toplum kuruluşlarımızda olabildiği kadar ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bugün ki etkinlik için de Nebiye hocamıza özellikle bizi genç arkadaşlarımızla tanıştırdığı için çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Bilal Deniz Özcan: “Çok güzel bir sloganla yola çıkılmış”

‘İyi ki Üsküdar Var’ sloganıyla her daim gençlerin ve öğrencilerin yanında olan, yarışmalarda da öğrencilere fırsatlar sunan Üsküdar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Bilal Deniz Özcan; “Üsküdar Belediyesi’nden çok Atölye Üsküdar’ı temsilen burada bulunuyoruz. Belediyenin tüm hizmetleri bir çatı altında. Baktığımızda Üsküdar’ın her kesimine hitap eden hizmetler ama burada en çok bizim önemsediğimiz siz gençlere yönelik yapılan hizmetler olduğu için Atölye Üsküdar’da bu noktada belki sizin geleceğinize ışık tutabilecek, destek verebilecek çalışmalardan bir tanesidir. Çok güzel bir sloganla yola çıkılmış. Fikir Maratonu kelime anlamıyla da baktığımızda, uygulamasıyla da baktığımız da gerçekten bir fikrin, bir girişimin şekillenmesi için gerekli olan her şeyin anlatıldığı bir isim. Başlangıcından yürütümüne kadar hatta şu finale kadar ki süreçte elimizden geldiğince takip etmeye çalıştık. Hem fikirler hem de sizlerin emekleri bize aktarıldığı kadar ya da en azından benim takip edebildiğim kadar gerçekten çok güzel fikirler var. Umarım bu sizlerin hayatında bir başlangıç olur. Hayat zaten bir girişimdir. Kaynakları uygun değerlendirip kendi fikirleriniz, kendi idealleriniz doğrultusunda ne kadar geliştirebilirseniz hayatınız o kadar düzgün ve ileri seviye gelişiyor. Bu nedenle bu hayat girişiminde adımlardan bir tanesi olan üniversitede sizlere başarılar diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının bitmesinin ardından Yenilikçi Fikir Maratonunda on yarışmacı projelerini Üsküdar Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan, Üsküdar Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Ballı Altuğlu, Atölye Üsküdar’dan Melike Ağça Demirel ve Üsküdar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Bilal Deniz Özcan’dan oluşan jüri önünde sundu. 

Proje sunumlarının ardından sahneye Üsküdar Üniversitesi Müzik Kulübü sahne aldı. Kulübün canlı performansı beğeniyle dinlenirken mini konserinin ardından jüri üyeleri kazanan ilk üç yarışmacıyı açıkladı.

Yenilikçi Fikir Maratonunda İrem Yıldız Yücebaş ‘StetoGuard’ projesi ile birinci,

‘Thermal Battery’ projesi ile Ömer Kara ikinci,

‘Careermote’ projesiyle de Bilal Uzunkaya 3’üncü oldu.

Program, toplu fotoğrafların çekilmesinin ardından tatlı ikramıyla sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)