Üsküdar Üniversitesi şimdi de Pakistan’da…

Üsküdar Üniversitesi, uluslararası öğrencilerle buluşmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Pakistan’ın Lahor, İslamabad ve Karaçi şehirlerinde gerçekleştirilen eğitim fuarlarına katılan Üsküdar Üniversitesi burada adayların Türkiye ve Üsküdar Üniversitesi ile ilgili sorularını cevaplıyor.

Son 2 yılda ABD, Almanya, İsviçre, İngiltere, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Hollanda ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu 6 kıtadan 94 farklı ülkeden 3 bin 500’ü aşan uluslararası öğrenciye eğitim olanağı sunan Üsküdar Üniversitesi uluslararası öğrencilerle buluşmalarını sürdürüyor.

Yükseköğretimde ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etme hedefiyle ilerleyen Üsküdar Üniversitesi, şimdi de Pakistan’da aday öğrencilerle bir araya geliyor.

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Furkan Karakullukçu Pakistan’ın Lahor, İslamabad ve Karaçi şehirlerinde toplam 10 gün sürecek eğitim fuarlarında adaylarla buluşuyor.

Fuarlara Lahor’da Pakistan’ın önde gelen liselerinden biri olan Aitchison College ziyareti ile başlayan Karakullukçu öğrencilere Üsküdar Üniversitesinin bölümleri hakkında detaylıca bilgi vererek Türkiye’de yükseköğretim fırsatlarını anlattı.

Her şehirde üçer lise ve birer fuar olmak üzere toplamda 9 lise ve 3 fuar ziyaretinin planlandığı etkinlikte Karakullukçu ikinci olarak Lahor şehrinde The City School DHA lisesine ziyarette bulundu.

Lahor Türkiye Başkonsolosu Emir Özbay Fuar’da Üsküdar Üniversitesi standını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Uluslararası İlişkiler Uzmanı Furkan Karakullukçu Başkonsolosa Üsküdar Üniversitesi faaliyetlerine dair bilgi vererek, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Nevzat Tarhan’ın Rumi Terapi kitabını takdim etti.

Furkan Karakullukçu sonrasında Pakistan’daki en iyi üniversitelerden biri olan Yönetim ve Teknoloji Üniversitesini (University of Management and Technology) ziyaret etti. Üsküdar Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora programlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Karakullukçu, Üsküdar Üniversitesi ile Yönetim ve Teknoloji Üniversitesi arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek adına Mutabakat Anlaşması (MoU) imzaladı.

Bu süreçte ziyaretlerine devam eden Furkan Karakullukçu’nun 20 Ocak tarihinde İslamabad’da bulunan Eğitim Müşavirliğini ziyaret etmesi planlanıyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)