11. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi başkanlığına Prof. Dr. Muhsin Konuk seçildi…

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, 11. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi Başkanlığına seçildi. Konuk, aday olmadığı halde oy kullanan öğretim üyelerinin yarısından fazlasının aday göstermesi ile başkan seçildi.  

Uzun yıllardır gerçekleştirilen Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongreleri, Bilimsel çalışmalarda kalite ve güvenilirliğin artırılması gerçeği ile Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji alanındaki güncel bilgilerin ülkemiz araştırmacıları arasında paylaşımını hedefliyor. Ülkemize ve bilim dünyasına ciddi katkılar sağlama amacıyla her yıl düzenlenen kongrenin başkanlığını 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Muhsin Konuk gerçekleştirecek.

Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve PARGE Koordinatörü Konuk, kendisinin aday olmadığı halde, oy kullanan öğretim üyelerinin %50’sinden fazlasının aday göstermesi ile kongre başkanı seçildi.  

Kongrenin 10’uncusuna Üsküdar Üniversitesinden de Prof. Dr. Muhsin Konuk oturum başkanlığında Doç. Dr. Mesut Karahan, Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan, Doç. Dr. Pınar Öz ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Özkan Oktay, ‘Biyoteknolojide Güncel Konular’ başlıklığında katılım sağlamıştı.  

Kongre ile Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji bilimleri, Biyoloji başta olmak üzere, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veterinerlik, Kimya, Orman ve Ziraat gibi multidisipliner alanların bir arada ve işbirliği içinde çalışması hedefleniyor. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)