Almanya Sosyal Hizmetler Grubu Üsküdar’ı ziyaret etti

Şenay Awad ve Hülya Sarıkaya’nın başkanlığındaki SmF Sozialdienst Muslimischer Frauen Derneği üyeleri, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir’i ziyaret etti. Heyet daha sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı ve KÜGEMER Müdürü Prof. Dr. İsmail Barış’ın dersine katıldı.

Çevre Ahlakı Forumu ve al-Mizan-Dünya Çevre Sözleşmesi hakkında bilgi verildi

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir, misafirlere Çevre Ahlakı Forumu ile al-Mizan-Dünya Çevre Sözleşmesi hakkında bilgi verdi. Gruptaki çevreciler ortak proje yapmak konusunda Prof. Dr. İbrahim Özdemir ile anlaştı.

İnteraktif ders büyük bir ilgiyle izlendi

Prof. Dr. İbrahim Özdemir’i ziyaret ettikten sonra heyet, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı ve Küreselleşme ve Gençlik Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜGEMER) Müdürü Prof. Dr. İsmail Barış’ın dersine katıldı.

Alman Grubu Almanca konuşarak karşılayan Prof. Dr. İsmail Barış bir süre Almanya’da kaldığını ve Alman eğitim ve sağlık sistemini iyi bildiğini ifade etti. Heyet, Prof. Dr. İsmail Barış’ın öğrencilerle yaptığı interaktif dersi büyük bir ilgiyle izledi ve sorularıyla sık sık ek bilgiler istedi. Prof. Dr. İsmail Barış, ülkemizdeki Sosyal Hizmet uygulamalarını örneklerle ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Ortak projelerle somut adımlar atılacak

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özdemir; “SmF-Bundesverband, Müslüman refahını ilerletmeyi hedefleyen bir sosyal hizmet derneğidir. Bununla birlikte dernek, Müslüman kadınların refahını tüm toplum için görünür kılmaya çalışmaktadır. Kadınların güçlendirilmesini ve bunun yanında çocukların, gençlerin, kadınların, erkeklerin ve yaşlıların dezavantajlarının tazmin edilmesini savunur. SMF, odağını sosyal hizmette görmekte ve kendisini Müslüman kadınların refahına yerleştirmektedir. SMF, Müslüman şemsiye kuruluşlarla iş birliğini önemli görmektedir. Bu çerçevede Üsküdar Üniversitesiyle iş birliği yapmak istediklerini dile getirdiler. Önümüzdeki günlerde ortak projelerle ilgili olarak somut adımlar atılacak.”

Heyet, Üsküdar Üniversitesinin altyapısına ve şehrin kalbinde yer almasına karşı hayranlıklarını ifade etti. Ziyaret, öğle yemeği ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)