Adli Bilim Öğrencileri Sahada…

Prof. Dr. Sevil Atasoy önderliğinde Türkiye’de sadece Üsküdar Üniversitesinde eğitim veren Adli Bilimler bölümü, teorik derslerin yanında saha çalışmalarını sürdürüyor. Öğrenciler bu haftaki derslerini Üsküdar’da bulunan Gümüşyolu Parkı’nda gerçekleştirdi. Alanı ilk olarak emniyet şeridine alan öğrenciler Atasoy ve eğitim kadrosu öncülüğünde sahada pratik, uygulama imkânı buldu.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimler Fakültesi Adli Bilimler bölümü öğrencileri uygulamalı derslerini Gümüşyolu Parkı’nda gerçekleştirdi. Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Sevil Atasoy öncülüğünde işlenen ders çevredeki insanların da ilgisini çekti.

Prof. Dr. Sevil Atasoy önderliğinde Türkiye’de sadece Üsküdar Üniversitesinde eğitim veren Adli Bilimler, suç ve suçlunun kanıtlanmasında, suçlunun saptanması konusunda teknik hizmetler yürüten bir alan. Terör olayları, insan kaçakçılığı, siber suçlar, rüşvet, silah kaçakçılığı gibi dünyada artan birçok suçun önlenmesi ve aydınlatılması konusunda kriminal alanda hizmet veriyor. Adli Bilimler bölümünde öğrencilere teorik eğitimin yanı sıra çok sayıda seçmeli ders, uygulama ve staj imkanı sunuluyor.

“Geleceğin Adli Bilimcileri donanımlı bir şekilde yetiştiriliyor” 

Öğrencilerin 4 sene boyunca Adli Bilimlere Giriş, Türk Ceza Hukukuna Giriş ve Ceza Yargılaması, Bilirkişilik ve Etik, Olay yeri İnceleme, Anayasa Hukukunun Genel İlkeleri, Kriminalistik, Enstrümantal Analiz, Uyuşturucu ve Suç, Parmak izi ve Balistik İnceleme, Ateşli Silah Kullanımında Yeniden Canlandırma, Adli Bilişim Suçlarında Soruşturma ve Adli Laboratuvar Yönetimi gibi dersler veriliyor.

Üsküdar Üniversitesi Adli Bilimler Bölümü, geleceğin adli bilimcilerine sahada pratik yapma ve uygulama imkânı sunuyor. Yapılan uygulamalı eğitimde olay yeri incelemeden DNA analizine ve balistikten toprak analizine kadar dijital delillere varan geniş kapsamlı dersler veriliyor.

“Son teknoloji ile donatılan cihazlar kullanılıyor” 

DNA’nın her türlü analizini yapabilecek cihazlar, Türkiye’de sınırlı sayıda bulunan belge inceleme, imza inceleme için kullanılan son teknoloji ile donatılan cihazlar, balistik yani silah bilimi eğitimi için gerekli olan mukayese mikroskopları, böcekleri karşılaştırmak için kullanılan mikroskoplar gibi pek çok cihaza ve alt yapıya sahip olan Üsküdar Üniversitesi Adli Bilimler bölümü, alanında ilk ve tek olmanın haklı gururunu yaşarken her geçen gün kendini geliştirmeye devam ediyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)