Ergoterapi öğrencilerinden anlamlı ziyaret…

Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölümü öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde paydaşlarından olan Üsküdar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti. Ergoterapi Bölümü başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova öncülüğünde gerçekleşen programda Asqarova, birinci yaş kutlamasında olduğu gibi 3’üncü yaş kutlamasında da burada olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

“Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölümü öğrencileri, Engelsiz Yaşam Merkezi ile beraber”

Kutlama, engelli bireyler ve ailelerini, Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova, merkez müdürü Ömer Yiğit ile merkezdeki uzman ve öğrencileri bir araya getirdi.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Üsküdar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ni kurulduğu günden bu yana yalnız bırakmazken, öğrenciler toplu bir şekilde merkezde gözlemde bulundular. Teknolojik olarak geliştirilmiş olan terapi odalarını, standart terapi odalarını, aktivite odalarını ve merkezin çeşitli hizmetler için kullanılan uygulama alanlarını görerek sorumlulardan bilgi aldı.  

“Aileler bu hizmetten çok memnun”

Engelsiz Yaşam Merkezi çalışanı, aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi bölümü mezunu Ergoterapist Şeyda Nimet Akgün öğrencilere, merkezde bulunan kapsamlı duyu bütünleme odası ve ergoterapi odası hakkında bilgi verdi. Duyu bütünleme odasının içerisindeki görsel ve işitsel teknolojiyle birleşmiş aletlerden ve oda içerisinde bulunan imkanların ne kadar fazla olduğunu, merkeze duyu bütünleme terapisini almaya gelen çocukların da ailelerinin bu hizmetlerden çok memnun kaldığını söyledi.

Başkan Türkmen’den Üsküdar’a teşekkür…

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de bulunduğu ziyarette Türkmen, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde hizmet alan bireyler ve aileleriyle görüştü. Başkan Türkmen ve Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Ömer Yiğit, kuruldukları günden bu yana gördükleri destekler ve yardımlaşmalar için Prof. Dr. Sevda Asqarova’ya teşekkürlerini iletti.

Toplu fotoğraf çekimin ardandan konferans salonunda merkezin sunduğu hizmetlere yönelik bir tanıtım videosu paylaşıldı. Türkmen ve Yiğit’in birer konuşma yaptığı gezide Prof. Dr. Sevda Asqarova da konuştu.

“Hepimiz birer engelli adayıyız”

Konuşmasında projenin faydalarından, en büyük paydaşımız olan merkezin sunduğu hizmetin çok değerli oluşundan bahseden Asqarova; “Hepimiz birer engelli adayıyız, engellilerin yanındayız ve engelsiz yaşam için çalışmalıyız.” dedi.

Etkinliğin sonunda merkezde hizmet alan bireyler, hazırladığı gösterilerle katılımcıları büyüledi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)