AIDS Farkındalık Günü ve Üreme Sağlığı Sergisi açıldı…

Üsküdar Üniversitesi’nde 1 Aralık Dünya AIDS gününde AIDS Farkındalık Günü ve Üreme Sağlığı Sergisi açıldı. Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı desteğiyle gerçekleştirilen sergide HIV ve AIDS gibi bulaşıcı hastalıklara dikkat çekildi.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik bölümü öğrencilerinin Çarşı Yerleşke Lobi alanında açtığı sergiye öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güler Cimete’nin de katıldığı sergide Öğr. Gör. Ayça Demir Yıldırım, Ebelik ikinci sınıf öğrencilerinin Sağlıklı Gebelik ve Ebelik Bakımı dersi kapsamında üreme sisteminin işlevleri ve üreme sağlığına katkıları konularında öğrencileri bilgilendirdi.

Bugünü özellikle seçtiklerini dile getiren Yıldırım, 1 Aralık Dünya AIDS gününde HIV ve AIDS Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek istediklerini kaydetti.

Yıldırım: “HIV ve AIDS bulaşıcı ama önlenebilir bir hastalıktır!”

Öğr. Gör. Ayça Demir Yıldırım, üreme organları ve üreme sağlığına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Gebeliğin nasıl oluştuğunu, bebeğin anne karnında nasıl büyüdüğünü, geliştiğini ve bu sağlıklı gelişimin nasıl devam ettiğini takip etmesi için ebelerin üreme organlarına hakim olması gerekiyor. Ebelik sınıfı öğrencilerinden üreme organlarının her bir detayını daha iyi öğrenebilmeleri için kadın ve erkek üreme organların maketlerini yapmalarını istedik. Üreme organları sadece gebelik açısında değil, cinsel sağlık için, üreme sağlığı için de çok önemli. Her iki cinsiyet için de hem erkek hem kadın açısından üreme sağlığı için üreme organlarını enfeksiyonlara karşı korumaları önemli. HIV ve AIDS bulaşıcı bir hastalık ama insanları dışlayacağımız bir hastalık değil. Onları kapsayarak tedavi ve bakımlarına ebeler olarak katkı sağlamaya çalışarak bugünü anmak istedik.” dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)