TRGENMER TUBİTAK 2209 proje başvurularında 6'da 6 destek kazandı!

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri, “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında Üsküdar Üniversitesi TRGENMER ekibi olarak başvurduğu 6 projede  yüzde 100 destek alma başarısı gösterdi. 

Dr. Öğr. Üyesi. Cihan Taştan danışmanlığında yürütülen projenin amacı üniversitelerde öğrenim görmekte olan öğrencileri, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek olarak açıklandı. Desteklenen proje çalışmalarına değinen Cihan Taştan; “Transgenik Hücre Teknolojileri ve Epigenetik Uygulama ve Araştırma Merkezimizde (TRGENMER) hali hazırda 5 TUBİTAK-2209 desteklenen proje ile toplam 11 adet TUBİTAK 2209, 1 Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), 1 Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP), 1 Sponsor destekli proje çalışılmaya devam etmektedir.” dedi.

Program hakkında değerlendirmelerde bulunan Taştan; “Bize tamamıyla üretken bir araştırma olanağı ve ekosistemi sağlayan başta Kurucu Rektörümüz sevgili Prof. Dr. Nevzat Tarhan hocamıza, sevgili Prof. Dr. Muhsin Konuk hocamıza ve tüm yöneticilerimize gönülden şükran borçluyum.” ifadelerini kullandı.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fak. Moleküler Biyoloji ve Genetik (İng)TRGENMER ekibi;

Beste Gelsin

Hale Ahsen Babar

Nülifer Neslihan Tiryaki

Tarık Teymur

Buket Budaklar

Yasin Ay

İnstagram ve Twitter: @trgenmer

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)