Prof. Dr. Sevil Atasoy; “Her Çikolata Yenmez”

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, Saint Benoit Fransız Lisesi öğrencileri ile “Her Çikolata Yenmez” başlığı altında Google Meet üzerinden konferans gerçekleştirdi. “Hedef Belirleme ve Motivasyon” konusuna ilişkin Lise öğrencilerine değerlendirmelerde bulunan Atasoy, Adli Bilimler bölümünü okumak isteyen öğrencilerin bölümü sadece fen alanından tercih edebileceklerini fakat sözel öğrencisi olup Adli Bilimleri merak eden öğrencilerin de yüksek lisansta bu eğitimi alabileceklerini dile getirdi.

Ülkemizde Adli Bilimler mesleğinin daha çok yeni uygulanmaya başlandığını vurgulayan Prof. Dr. Sevil Atasoy, Adli Bilimler lisans ve yüksek lisans eğitimlerine ilişkin bilgi verdi.

Yurt dışında Adli Bilimler alanında yapılan çalışmalar hakkında örnekler vererek Adli Bilimlerin ülkemizde hangi aşamada olduğunu izah eden Prof. Dr. Sevil Atasoy, Adli Bilimler bölümünü okumak isteyen öğrencilerin bölümü sadece fen alanından tercih edebileceklerini fakat sözel öğrencisi olup Adli Bilimleri merak eden öğrencilerin de yüksek lisansta bu eğitimi alabileceklerini dile getirdi.

Öğrencilere hedef belirleme ve motivasyon konusunda birkaç tavsiyede bulunarak konferansı sonlandıran Atasoy, hangi alanda hedef belirlenirse sadece o alanda ilerlenmek zorunda olunmadığını, öğrencilerin farklı alanlarda da eğitimlere devam edebileceğinden bahsetti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)