Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı Yaşam Hikayesi ile “Dünyadaki Azerbaycanlı” Projesinde

Azerbaycan devleti, dünyanın farklı coğrafyalarında görev alan Azerbaycan uyruklu seçkin politikacı, bilim insanı ve sanatçılarını aynı platformda bir araya getirdi. Alanında başarılı çalışmalara imza atan Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı da yaşam hikayesi ile Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora İşlerinden Sorumlu Devlet Komitesi’nin  projesi “Dünyadaki Azerbaycanlı” film projesinde yer alıyor.

Projede dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan, kendi alanlarında ün kazanmış Azerbaycan uyruklu seçkin politikacı, bilim insanı ve sanatçıların hayat hikayelerini, kendi anlatımlarıyla kısa film şeklinde tanıtılıyor.

Film, Azerbaycan devletinin resmi sosyal medya platformlarında ve dünyanın farklı ülkelerinde faaliyet gösteren Azerbaycan diaspora örgütlerinin internet sayfalarında yayımlandı.

Prof. Dr. Süleymanlı filmde hayat hikayesiyle birlikte yer alıyor

Filmde yer alan görseller eşliğinde ilkokul döneminden, çalışma yaşamına kadar kendi hayat hikayesini anlatan Süleymanlı, bilimsel kariyer basamaklarında çevresindeki aydın kişilerin rolünün önemli olduğunu ve bu anlamda kendisini şanslı hissettiğini dile getirdi.

2012 yılından bu yana Üsküdar Ünversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın daveti üzerine üniversitede çalışmaya başladığını söyleyen Süleymanlı, saygın bilim kuruluşunun akademik çalışmalarında önemli yeri olduğunun altını çiziyor.

Aynı zamanda Prof. Dr. Süleymanlı’nın  geniş özgeçmişi  ve eserlerinin listesinin yer aldığı bilgiler Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora İşlerinden Sorumlu Devlet Komitesi’nin  Dünyadakı seçkin Azerbaycanlıların biografilerinin yer aldığı https://azerbaycan.li/ sayfasında da yerleştirildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)