Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin İlk Ders Kitabı Çıktı

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk ders kitabı “Sitolojide Temel İlkeler” kitabı okuyucuyla buluştu.

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek tarafından kaleme alınan “Sitolojide Temel İlkeler” kitabı okuyucuyla buluştu. Üsküdar Üniversitesi Yayınlarından çıkan kitap, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk ders kitabı olma özelliği taşıyor.

“Üniversitemizin ilk kitabını yazmak benim için bir şeref”

Kitapla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Öztek; “Tıp fakültemizin ve üniversitemizin ilk ders kitabı yazmak bana nasip oldu. Bu benim için bir şeref. Ben bu tıp fakültesinde görev almasaydım, bana bu imkân sağlanmasaydı, böyle bir eseri ortaya koymam mümkün olmayabilirdi. Bundan sonraki süreçlerde büyük bir hızla ders kitaplarını yazmaya devam edeceğim. Bana bu imkânı sağladığı için başta çok değerli hocam, Rektörüm Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu kitap üniversitemizin ilk ders kitabı oldu. Bundan dolayı hem kendi adıma hem de üniversitem adına gurur duyuyorum.” İfadelerini kullandı.

“Sitolojide Temel İlkeler” ders kitabının tanıtımı için Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesinde mini bir tören düzenlendi. Törene katılan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Prof. Dr. Öztek’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 

Programda Prof. Dr. Öztek, imzalı ders kitabını katılımcılara hediye etti. Törende ayrıca Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk ders kitabı için pasta kesildi. Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından tören sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)