Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencilerinden “Bir Çömlek Bir Umut” Sergisi

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencileri tarafından düzenlenen, Otizmli çocukların eğitimine farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülen “Bir Çömlek Bir Umut” projesi kapsamında, öğrenim gören otizmli çocukların çizdikleri resimler ve çeşitli el işi süslerden oluşan sergi açıldı. 

Üsküdar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencilerinden Merve Öztürk, Hamza Ferhat Karaca, Şeyma Afacan Işık, Enes Yükler, Aleyna Satu Yurtseven, İsmail Tümöz ve Ercan Görer Danışman hocaları Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat’ın koordinatörlüğünde “Bir Çömlek Bir Umut” adlı proje ortaya koydu.

Otizmli çocukların eğitimine katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülen “Bir Çömlek Bir Umut” projesi çerçevesinde, Hamit İbrahimiye Özel Eğitim Uygulama Okulu ile iletişime geçildi. Burada öğrenim gören otizmli çocukların çizmiş oldukları resimlerden ve yapmış oldukları el işlerinden oluşan bir sergi açıldı.

“Otizm farkındalığına katkı, geleceğe katkıdır”

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke C-D Blok’ta açılan sergide; 17 adet tablo, 10 adet ahşap boyama, 20 adet anahtarlık, 50 adet mum, 10 adet çerçeve, 50 adet magnet ve 5 adet kapı süsü sergilendi.

“Otizm Farkındalığına Katkı, Geleceğe Katkıdır” sloganıyla düzenlenen proje kapsamında açılan sergideki amacın; Otizm’e farkındalık yaratmak ve sergilenen ürünlerde elde edilen geliri Hamit İbrahimiye Özel Eğitim Uygulama Okulu’na bağışlamak olduğu belirtildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)