Üsküdar Üniversitesi dünyanın en kaliteli eğitim veren üniversiteleri arasında

Üsküdar Üniversitesi, dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) Etki Sıralaması (Impact Ranking) 2021 sonuçlarına göre, dünyanın en kaliteli eğitim veren üniversiteleri arasında yer aldı. 


İlk kez başvuru yaptığı "4-Eğitimde Kalite" kategorisinde değerlendirilmeye hak kazanan Üsküdar Üniversitesi ilk 600-800 üniversite bandında yer aldı. Kurulduğu 2011 yılından itibaren kaliteli araştırma ve eğitim olanakları, ulusal ve uluslararası projeleri, ortaklık ve işbirlikleri, sağlık bilimleri alanında uzmanlaşmış kadrosu ve Ar-Ge odakları ile Üsküdar Üniversitesi, toplumun sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayan çalışmaları ile diğer kategorilerde de derecelendirme çalışmalarını yürütüyor.

Üniversite, geniş araştırma olanakları,76 laboratuvarı, 38 uygulama ve araştırma merkezi ve 35 bilimsel çalışma grubu ile eğitimde kaliteyi bilimsel çalışmaları ile destekliyor.

Araştırma, eğitim, yönetim ve sınırların ötesine etki 

The Times Higher Education (THE) tarafından Birleşmiş Milletlerin belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen sıralama, üniversitelerin tüm faaliyetlerini bu kalkınma hedefleri kapsamında araştırma, eğitim, yönetim ve sınırların ötesinde etkiye sahip olabilme stratejileri başlıklarında değerlendiriyor. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)