Üsküdar Kariyer Günleri devam ediyor

Üsküdar Üniversitesi Kariyer Merkezi Direktörlüğü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri, İletişim Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin sektör buluşmaları ile devam etti. Kariyer Günleri’nin ikinci etkinliğinde Advencity/Enocta İnsan Kaynakları ve Organizasyol Gelişim Müdürü Murat Şenel, üçüncü etkinliğinde ise TRT İnsan Kaynakları İş Ortağı Ersan Akyıldız öğrencilerle buluştu. 


Enocta’nın 1999 yılında kurulan Türkiye’deki ilk uzaktan eğitim yazılım şirketi olduğunu ifade eden Murat Şenel; “Firma olarak 2 tane temel ürünümüz var. Sizlerin de uzaktan eğitimde kullandığınız ve ALMS olarak adlandırılan uzaktan eğitim alt yapısının yazılımını yapıyoruz. Kurumlara bunu sunuyoruz ve kurumlar ALMS gibi platformlar sayesinde uzaktan eğitim ile çalışanlarını yönetip kontrol edebiliyorlar. İkinci olarak ise eğitim içerikleri üretiyoruz. Büyük bir eğitim kataloğumuz var. Advencity ise 20 yıllık geçmişe sahip bir yazılım şirketi. Eğitim teknolojileri alanında uzmanlaşan Advencity’nin en popüler ve yaygın ürünleri Perculus sanal sınıf uygulaması. Pandemi bizim hayatımızı biraz hareketlendirdi kurumlar da okullar gibi gelişim faaliyetlerini dijitale taşıdılar. Dolayısıyla tüm dünyada eğitim teknolojileri popüler, yatırım yapılan ve büyüyen bir alan haline geldi.” diye konuştu.

“Tek uzmanlık alanı günümüzde yeterli değil”

Bir alanda uzmanlığın günümüzde yeterli olmadığını dile getiren Şenel; “Kendimden yola çıkacak olursam mühendislik eğitimli bir birey olarak senelerdir farklı bir alanda görev yapıyorum. Çalıştığım alanda okuduğum bölümün de faydasını gördüm çünkü analitik düşünmenin sosyal alanda fark yarattığını, bazı şeyleri daha rahat yönetmemi sağladığını görüyorum. Üniversite yıllarımdayken Ford Run programlama dili vardı. Çok severek aldığım bir dersti ama o yıllarda alırken bile ‘Hiçbir yerde kullanmıyoruz neden bizlere öğretiyorlar?’ demişlerdi. Programlamanın algoritmasını bir programla anlamak bana şu anda çok uzak geliyor yazılım dili. Şu anda ortaokuldaki bir çocuk bizden daha önde teknolojik bilgiye sahip. Programlamayı öğrenerek geliyor.” ifadelerinde bulundu.

“Yarışmalarımız ile gençleri TRT ailesine dahil ediyoruz”

TRT İnsan Kaynakları İş Ortağı Ersan Akyıldız ise konuşmasında şunları söyledi:

“TRT Geleceğin İletişimcileri YarışmasıTürkiye’nin tek kamu yayıncısı olarak sahip olduğumuz birikimi gençlere paylaşmak, bunu yaparken de gençleri iletişim alanında üretmek üzerinde cesaretlendirmek amacıyla düzenlediğimiz bir iletişim yarışmasıdır. Yeni mezun ve iş hayatının başında olan gençlere TRT’de çalışma imkanı sunduğumuz işe alım programımızdır. İlk kez 2020 yılında gerçekleştirilen program ile tam 266 yetenek TRT ailesine katıldı. TRT Word ve Arabi kanallarına yabancı çalışan istihdamı sağlayacak TRT Talent projesi ilk defa bu yıl uygulanacak. Uygulama ile amacımız İngilizce ve Arpaça’yı ana dili veya ana dile yakın seviyede konuşan yetenekli gençleri kurumumuza kazandırmak.”

“Kendiniz için iyi bir hikaye bırakın”

Kitap okumanın insan hayatına büyük etkisi olduğunu belirten Akyıldız; “Çünkü kelime daracığımız ne kadar gelişirse Türkçe’yi güzel kullanma ve konuşmamız da o kadar etkin olur. Ama bu diksiyon için çok yeterli olmuyor özellikle sizin içerisinde bulunacağınız alan ile alakalı normal bir iş yerinde diksiyon bir yere kadar yeterli. Ama spikerlik veya sunuculuk yapmak istiyorsanız o noktada profesyonel destek alarak bu süreci yürütmenizde fayda var. Hiç bir şey için ne erken ne de geç. Mesela ben 34 yaşındayım ve hiç endişe etmeden üniversiteye yazıldım. Çünkü ben eğitimimi işi yerinde yaparak öğrendim daha sonra, ‘Ben bu işi biliyorum neden bunun okulunu okumayıp kendimi profesyonel anlamda geliştirmeyeyim’ dedim. Sizler de mezun olduktan sonra iş arama süreci, iş bulma, evlilik, çocuk derken yıllarınız geçecek. Arkaya dönüp baktığınızda kendiniz için gerçekten iyi bir hikaye bırakmanız gerekiyor. Hayat doğumumuz ile ölümümüz arasında geçen zamana sığdırdıklarınız. Bir işi gerçekten seviyorsunuz size o mesleği öğretecek okullar okumalısınız. Bazı şeyler kendiliğinden oluveriyor. Önemli olan sizin gerekli donanımları elde edecek bilince sahip olmanız.” diye konuştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)