Prof. Dr. Uzbay: “Tıp Öğrencilerinin Eğitimi İçin İki Hastanemiz Var”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Çankırı TOBB Fen Lisesi’nin düzenlediği “Çevrimiçi Kampüse İlk Adım” etkinliğinin konuğu oldu. “Neden Üsküdar Tıp?” başlıklı sunumunda öğrencilere Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgi veren Uzbay, tıp öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca yararlanabilecekleri iki hastaneleri olduğunu belirtti. 


“İngilizce eğitim dili için de başvuru yaptık”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan öğrenciler için imkanların oldukça geniş olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tayfun Uzbay, “Üniversite sınavında tıp fakültelerini tercih edebilmek için ilk 50 binin içine girmek gerekiyor. Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi genç bir fakülte, 2018 yılında kurulduk. 2019-2020 yılında ilk öğrencilerimizi aldık. Şu anda 1, 2 ve 3.sınıf öğrencilerimiz var. Eğitim dilimiz şu anda Türkçe, ancak İngilizce eğitim için de başvurumuzu yaptık. Tıp Fakültemiz diğer üniversiteler gibi karma değil, sadece tıp öğrencilerine ayrılmış durumda. 6 laboratuvar, 4 amfi, 10 derslik ve 3 probleme dayalı öğretim dersliği olmak üzere toplamda 17 dersliğimiz, 1 konferans salonumuz ve 1 kütüphanemiz bulunuyor. Akademik kadromuz oldukça güçlü; 34 profesör, 11 doçent ve 39 doktor öğretim üyesiyle eğitim faaliyetimizi sürdürüyoruz. Kütüphane konusunda çok iddialıyız. Kütüphanemizden eski ve yeni kitaplara ulaşabilir, veri tabanımızla dünyanın her yerindeki kitaplara erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca kütüphane içinde öğrencilerin bağımsız çalışmaları için mekanlar oluşturduk.” diye konuştu.

“Fakültemiz ekipman konusunda çok güçlü”

Fakültede bulunan ekipmanların kişiye özel olacak şekilde yeterli düzeyde olduğunu belirten Uzbay; “İddialı olduğumuz konulardan biri de maket laboratuvarlarımız. Bu maketler, aslına son derece yakın. Laboratuvarlarımızda 6 masada aynı anda 60 öğrenci eğitim alabiliyor. Ekipman konusunda oldukça zengin bir üniversiteyiz. Tıbbi Beceri Eğitimi Laboratuvarımız bulunuyor ve buradaki ekipmanlar neredeyse kişiye özel olacak şekilde yeterli. Okulumuzda ayrıca Simüle Hasta Laboratuvarı bulunuyor. Bu laboratuvarda herhangi bir hastane acilinde bulunan tüm ekipmanlar yer alıyor. Siz gerçek olmayan bir hastayla birebir ilgileniyorsunuz ve hocanız dışarıdan sizleri takip ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Tıp öğrencilerinin eğitimi için iki hastanemiz var”

Tıp Fakültelerindeki eğitim süreci hakkında da bilgi veren Uzbay; “Okula başladığınızda ilk üç yıl temel becerilerinizi geliştirirsiniz. 4.sınıftan itibaren ise kliniğe çıkmaya başlarsınız. Üniversitemizde 2 adet afiliye hastanemiz mevcut. 100 yataklı NP İstanbul Beyin Hastanesi ve 144 yataklı Ataşehir Memorial Hastanesi ile işbirliğimiz var. Öğrencilerimiz staj yaptıkları dönemlerde bu hastanelerde intörn eğitimlerini tamamlayabilecekler.” dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)