5G teknolojisi koronavirüsle mücadelede yüksek risk oluşturacak!

Covid-19 virüsünün ve aşılarının nitelikleri, içerikleri, olası yan etkileri ve koruyuculuklarına dair tüm soruların bilimsel referanslar ışığında yanıtlandığı “Korona Aşısı” kitabı çıktı. Kitabın yazarlarından Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selim Şeker çalışmada, 5G teknolojisi ile koronavirüs arasındaki ilişkiye dair bir bölüm kaleme aldı. 


Tüm sorular bilimsel referanslar ışığında yanıtlanıyor

Hayykitap tarafından okuyucularla buluşturulan ve ortak bir çalışmanın ürünü olan “Korona Aşısı” kitabı; Üsküdar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selim Şeker, Uzm. Dr. Belkıs Meltem Özen, Uzm. Dr. Murat Balanlı, Uzm. Psk. Selen Can ve Avukat Mahir Işıkay tarafından kaleme alındı. Korona aşısı hakkında akıllardaki tüm soruların bilimsel referanslar ışığında yanıtlandığı kitapta, Covid-19 virüsünün ve aşılarının nitelikleri, içerikleri, olası yan etkileri, koruyuculuklarının yanı sıra konunun ulusal ve uluslararası boyutu ele alınıyor.

“5G teknolojisi koronavirüsle mücadelede en önemli risk unsuru”

Prof. Dr. Selim Şeker  “Korona Aşısı” kitabında, 3G ve 4G teknolojisi ile insanların hayatına giren cep telefonlarının ve yakın gelecekte 5G teknolojisi ile gelecek yüksek risklerin koronavirüsle mücadelede en önemli risk unsuru olduğunu dile getiriyor. Cep telefonlarından ve baz istasyonlarından yayılan radyasyonun, bağışıklık sistemi ve genel anlamda insan sağlığı için risk teşkil ettiğini ifade eden Şeker, yakın zamanda insan hayatına girmesi planlanan 5G teknolojisinin ise koronavirüs ile mücadelede çok daha yüksek risk teşkil edeceğini belirtiyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)