Ödüllü İletişimciler Senato Toplantısına Konuk Oldu

Genç İletişimciler Yarışması’ndan 4 ödülle dönen Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve hocaları, üniversitenin haftalık olağan Senato Toplantısına konuk oldu. Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve senato üyeleri öğrenciler ile hocalarını tebrik etti. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’ndan 4 ödülle dönen Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri “internet sitesi”, “internet medya sitesi”, “blog” ve “röportaj” dallarında 4 ödül kazanmıştı. Ödül kazanan öğrenciler ve hocaları, Zoom üzerinden gerçekleşen üniversitenin haftalık olağan Senato Toplantısına konuk oldu.

“Yarışmaların kaybedeni olmaz”

Tüm hocalara ve öğrencilere teşekkür ederek sözlerine başlayan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Yarışmaların kaybedeni olmaz ya kazanırsınız ya da bir şeyler öğrenirsiniz. Başarılı olmayan projeler de her zaman yeni şeyler öğretir. Önemli olan kişinin performans göstermesidir. İletişim Fakültemizi yüksek performansından dolayı tebrik ediyorum. Başarılarının en önemli sırlarından biri de şüphesiz hocalarımızın ve öğrencilerimizin iyi birer takım olabilmeleri. Ayrıca ürettiklerini görünür kılmayı da çok güzel başarıyorlar. Genç arkadaşlarımızın aynı motivasyon ve şevkle devam etmelerini destekliyoruz. Ben Üsküdar Haber gazetemizi görünce çok mutlu oluyorum, çok emek var. Bu tarz çalışmalar gençlerimizin geleceği için çok önemli.” Diye konuştu.

“Yarışma katılımları öğrencileri cesaretlendiriyor”

Genç İletişimciler ve TRT Geleceğin İletişimcileri yarışmalarına 3-4 yıldır katılım sağladıklarını belirten İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör; “Bu yıl katıldığımız Genç İletişimciler Yarışmasında başarı durumumuza baktığımızda vakıf üniversiteleri arasında ilk sırada, devlet üniversiteleri arasında ise üst sıralarda yer alıyoruz. Süleyman hocamız ve öğrencileri Haber Üsküdar’da başarılı çalışmalar yaparak yarışmalarda derece alıyorlar. Nihal hocamız son iki senedir, iki yarışmada da birincilik alıyor. Biz de yarışmalar konusunda bir komisyon kurup öğrencileri her dalda yarışmalara katmak için çalışacağız. Daha profesyonel adımlar atacağız. Çünkü bunlar çok cesaretlendirici çalışmalar. Ödül alan öğrencilere sektörden de fırsatlar çıkıyor. Yarışmaları düzenleyen kurumlarla fikir alışverişinde bulunmak, ilişkilerimizi geliştirmek de çok değerli” ifadelerinde bulundu.

“En çok haber üreten iletişim fakültesiyiz”

Haber atölyesi ve derslerde öğrencileri habere teşvik ettiklerini ve en çok haber üreten iletişim fakültesi olduklarını belirten Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Süleyman İrvan, iyi işleri yarışmalara göndererek öğrencilerin isteklerini artırdıklarını söyledi.

626 öğrencinin hayalleri gerçekleşti

‘Göç Eden Hayatlar’, ‘Güneşe Dokunan Kadınlar’ ve ‘Güneşten Haber Var’ olmak üzere üç senede üç proje ürettiklerini dile getiren Üsküdar Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nihal Toros ise şunları söyledi: “Bu projelerin hepsiyle birincilikler aldık. Beraber çalıştığım 4 öğrencimle bir ekip gibi olduk. Son projemiz Güneşten Haber Var ile fiziki ve coğrafi şartları zor olan Ağrı, Siirt, Van gibi illerdeki öğretmenlerle, muhtarlarla görüştük. Öncelikle buradaki öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek istedik. Öğrenciler hayallerini çizdi, öğretmenleri de bize gönderdi. 400’den fazla sponsorla 626 öğrencinin hayallerini gerçekleştirdik. Bazılarına kıyafet desteği verdik, ilk kez pizza yiyen, ilk kez asansöre binen, ilk kez AVM’ye giden öğrenciler oldu. Bu projeyle ilk olarak TRT’den ödül aldık. Kazanılan para ödülünü öğrencilerimiz Ağrı’daki bir okula bağışladı. Tüm bunlar bizim için çok değerli. Bu sene bir de ‘Kadın Başına’ projemiz olacak.”

Yarışmaya katılan öğrencilere destek olan araştırma görevlileri Atilla Erdemir ve Selin Maden öğrencileriyle gurur duyduklarını belirtti.

Ödül alan öğrenciler Zeynep Şahin, Ceyda Er, Nilay Soysev, Rozerin Özbay, Merve Şahin, Emre Sertdemir ve Dilan Dilber Duran ise hocalarına teşekkür ederek, çok güzel bir süreç yaşadıklarını ve çok mutlu olduklarını ifade etti.

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)