Genç İletişimciler Yarışması’ndan Üsküdar Üniversitesi’ne 4 Ödül

Üsküdar İletişim öğrencileri yine ödülle döndü… Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 4 dalda ödül kazandı. 


 

Çağdaş ve nitelikli gazetecilerle, medya yöneticilerinin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler, 16 Mart Salı akşamı gerçekleştirilen dijital törende açıklandı. İletişim Fakültesi öğrencilerinin yazılı, görsel, işitsel ve internet yayıncılığı dallarındaki projeleri ile katılım sağladığı yarışmada seçici kurullar, 17 üniversiteden 53 öğrencinin toplam 45 projesini ödüle değer buldu.

“Güneşten Haber Var” projesine birincilik 

Açıklanan sonuçlara göre Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinden yedi öğrenci, dört farklı dalda ödül kazandı. Özellikle dezavantajlı bölgelerde yer alan okullarda eğitim gören öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek ve ihtiyaçlarını karşılamak adına hayata geçirdikleri “Güneşten Haber Var” projeleriyle Nilay Soysev, Rozerin Özbay, Ceyda Er ve Zeynep Şahin “internet sitesi” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Blog, röportaj ve internet medya siteleri kategorilerinde ikincilik 

“Emre Sertdemir’in Blogu” isimli çalışmasıyla Emre Sertdemir “blog” kategorisinde ikincilik ödülünü kazanırken, Merve Şişman “Terör Saldırısının Canlı Tanığı: Ahmet Bulut” başlıklı haberiyle “röportaj” kategorisinde ikinci oldu. “internet medya sitesi” kategorisinde ikincilik ödülü ise kadın futbolunu daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla kurduğu “Futboliçe” isimli internet sitesiyle Dilber Dural’ın oldu.

Eserler dört ana kategori ve 14 alt dalda yarıştı

2019-2020 eğitim yılında yaptıkları çalışmalarla yarışmaya katılan öğrenciler “yazılı dal”, “görsel dal”, “işitsel dal” ve “internet yayıncılığı” olmak üzere dört ana kategoride yarıştı. “Yazılı dal” ana kategorisi altında ‘haber-haber araştırma’, ‘röportaj’, ‘mizanpaj’, ‘fotoğraf’ ve ‘spor’; “görsel dal” ana kategorisi altında ‘televizyon haberi’, ‘belgesel’ ve ‘kısa film’; “işitsel dal” ana kategorisi altında ‘radyo haber spikerliği’ ve ‘radyo programcılığı’; “internet yayıncılığı” ana kategorisi altında ise ‘internet sitesi’, ‘blog’, ‘sosyal medya projesi’ ve ‘internet medya sitesi’ olmak üzere toplamda 14 alt kategori yer aldı.

Prof. Dr. Nazife Güngör : “Başarının takdir edilmesi çok değerli”

Yarışma kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödül heykelciğinin yanı sıra para ödülü ve hediye çekleri takdim edilirken Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör şu değerlendirmelerde bulundu: “Öğrencilerimizin başarılarının takdir edilmesi ve destekler bizler için çok değerli. Herkese çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin projelerine destek veren hocalarımız Prof. Dr. Süleyman İrvan’a, Dr. Nihal Toros’a, araştırma görevlilerimiz Atila Erdemir ve Selin Maden’e, onlar nezdinde fakültemizin tüm öğretim üyesi ve Üsküdar akademik kadrosuna gayret ve emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunmak isterim.”

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)