Genç Girişimci Burak Kızılgeçit: “Girişimci riski yönetendir”

Üsküdar Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Üsküdar Belediyesi tarafından genç girişimcilerin hizmetine sunulan “Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nin “Atölye Üsküdar” Webinar seminerlerinin bu haftaki konuğu genç girişimci Burak Kızılgeçit oldu.

Ar-Ge yenilik ve girişimcilik kültürünün toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırılmasını hedefleyen atölye seminerinin moderatölüğünü Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Nebiye Yaşar üstlendi. Programda bilgisayar mühendisi genç girişimci Burak Kızılgeçit girişimcilik konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Girişimci riski yönetendir”

Gerçekten sağlam desteklere dayanan bir planla yola çıkmanın önemine değinen Kızılgeçit; “Girişimci genç arkadaşlar ürünleri ortaya çıktıktan ve ürünlerine güvendikten sonra şirket kurmalılar. Çünkü çok ciddi maliyetlerin altına giriyorlar. Bu durum da yeni girişimci arkadaşları zorlayabiliyor. O yüzden bu aşamaları geçmek çok önemli. Girişimci, riski yönetendir. Girişimci, bu yolculuğunda riski yöneterek fırsat ve tehditlerini en güzel şekilde planlamalı.” İfadelerini kullandı.

“Hedefim çocukların eğitimini bilişsel açıdan desteklemekti”

Kendi girişimcilik projesine de değinen Kızılgeçit; “Benim bu girişimcilik yolculuğundaki hedefim çocukların eğitimini bilişsel açıdan desteklemekti. Çocuğunuzun beyninin nasıl çalıştığını, nasıl işlediğini göremiyorsunuz ya da hangi ilgi alanının daha kuvvetli olduğunu göremiyorsunuz. Her anne babanın da en büyük endişesi evlatları. Biz bu açıdan çocukların beyin gelişimlerini destekleyecek, onlara çok derin analizlerle kendilerini daha ne kadar geliştirebileceklerini göstererek, beyin kapasitelerinin maksimumuna yaklaştırmayı hedefleyen bir girişim hedefliyorduk. Bizim hedef kitlemiz 6-14 yaş arası. Bu yaş grubunun beyinleri gelişime gerçekten çok açık ve hızlı öğrenebiliyor, çok kolay bir şekilde sinir ağları geliştirilebiliyor.” Dedi.

“Düşünüp yaratıcı şeyler tasarlamak çok önemli”

Kızılgeçit sözlerinin devamında; “Gençlerimizin her şeyden önce düşünüp, tasarlayıp ürünler ortaya çıkarmaları lazım. Bu, insan davranışlarını etkileyen psikolojik bir ürün bile olabilir. Düşünüp, tasarlayıp, dikkatli bir biçimde bütün süzgeçlerden süzerek, düşünerek yaratıcı şeyler tasarlaması çok önemli. Bu sadece girişimciler için değil bütün insanlarda böyle olmalı ki etrafımızı sorgulamalıyız.” İfadelerini kaydetti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)