Prof. Dr. Konrot: “İletişim ve dil konuşmada ayırıcı tanıdır”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot, Fatih Rehberlik Araştırma Merkezi’nin özel eğitim öğretmenlerine yönelik düzenlediği programa konuşmacı olarak katıldı. Konrot, özel eğitim öğretmenlerine “Eğitim Ortamlarında Dil ve Konuşma Bozuklukları” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

“İletişim ve dil konuşmada ayırıcı tanıdır”

Prof. Dr. Ahmet Konrot, dil ve konuşma terapistliğinin ne olduğunu, ne ile uğraştığını anlatmasının ardından iletişim ve iletişimde oluşan sorunlara da değindi. Konrot, sözel dil, sözel olmayan dilden ve ayrıştırılmış eğitim ortamlarında sıklıkla görülen ve görülebilecek olan konuşma bozukluklarından bahsederek; “İletişim ve dil konuşmada ayırıcı tanıdır.” Dedi.

Dil ve konuşma bozuklukları eğitimi, yönetim ve uzmanlık gerektiriyor!

Bütünleşme bağlamında eğitim ortamlarında sıklıkla görülebilecek iletişim-dil- konuşma bozukluklarını detaylı olarak ele alan Prof. Dr. Konrot, bu alanların hepsinin dil ve konuşma bozuklukları kapsamında yönetim ve uzmanlık gerektirdiğini vurguladı. Konrot; “Dil-konuşma bozuklukları yönetimi çok yönlü ve herkesin kendi payına düşeni gerçekleştirdiği çok paydaşlı bir süreçtir.” İfadelerini kullandı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)