Sektör buluşmalarında sağlık ve kariyer fırsatları konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Sağlık Yönetimi Kulübü tarafından düzenlenen “Sektör Buluşmaları” etkinliği gerçekleştirildi. Zoom üzerinden gerçekleştirilen programın konukları NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Kalite ve İnsan Kaynakları Yöneticisi Tuğçe Bezaz ile Acıbadem Hastanesi Hasta Hizmetleri Saha Operasyon Müdürü Anıl Özdemir oldu. Gençlere iş misyonu hakkında tavsiyeler veren Tuğçe Bezaz; “Gençlere en büyük tavsiyem staj yapacakları hastanenin her alanını görmeleridir. Her alanı görmek hızlı ve sağlıklı karar vermekte büyük rol oynuyor.” Dedi. 


“İnsan kaynaklarında bireyi sisteme entegre ediyoruz”

İnsan kaynakları alanında çalıştığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Bezaz; “Gençlere en büyük tavsiyem, kesinlikle staj yapacakları hastanenin her alanını görmeleridir. Bireyin hangi alanda çalışacağına büyük oranda katkı sağlıyor, hızlı ve sağlıklı karar almalarında büyük rol oynuyor. İnsan kaynakları departmanında çalışanların memnuniyetlerini, ne durumda olduklarını yönetime ve aktarmak çok önemlidir. Amaç işe yerleştirmek değil. Bu süreçlerin devamlılığı olmalıdır. İnsan kaynaklarında bireyi sisteme entegre ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Keyifli ve bir o kadar zor bir iş”

Başarılı olabilmek adına uzlaşmacı iletişimin önemine vurgu yapan Bezaz; “ Bizler yönetimle çalışan arasında bir köprüyüz. Hızlılık ve denge kurmak mümkün olmalı. Pes etmek olmaz, aksine yaratıcı çözümler üretmek işin temelidir. Birçok durumla karşılaşıyoruz. Esneklik sağlamada zorlandığımız zamanlar da oluyor. Fakat işi ve süreci severek yönetmek çok önemlidir. İnsan kaynakları alanı keyifli ama zor bir iştir.” Dedi.

“Önemli olan iş hayatımda kendimi nasıl geliştirebilirim diye sormak”

Sağlık sektörünün diğer sektörlerden farklı olduğuna değinen Bezaz; “Bu sektör 7/24 hizmet veren bir sektördür. Zor insanlarla çalışıyoruz. Sağlık yöneticilerinin hızlı karar verebilmesi gerekiyor. Stresle baş etme, ekip ruhuna sahip çıkması önemli faktörler. Bu özellikleri taşıyanlar ve kendilerini geliştirebilenler iş hayatında başarılı olur. Ben inanıyorum. Önemli olan iş hayatımda kendimi nasıl geliştirebilirim diye sormak.” Şeklinde konuştu.

“Rekabeti yüksek bir mesleğin içinde olacaksınız”

Acıbadem Hasta Hizmetleri Saha Operasyon Müdürü Anıl Özdemir de sağlık yönetimi alanında ciddi mezunların olduğuna dikkat çekerek; “Sağlık yönetimi rekabeti yüksek bir alandır. İstikrarlı ve doğru kararlar almak önemli olandır. İyi bir sağlık yönetimi mezunu olacak olan adaylar henüz yönetici olarak mezun olmaz, yönetici unvanı başarılı adımlarla alınabilir.” Dedi.

“Hastalarımız bizler için çok kıymetli”

Hasta hizmetlerinde çalışan bireylerin, hastaya çok değer verdiğine değinen Özdemir; “Hasta hizmetlerinde hasta geldiğinde, bizlerde yaka kartını görünce biz çalışanları her şeyi bilen olarak görüyor. Benim unvanım bu, ben ilgilenemem diyemiyorsunuz. Hastaya tıbbi olarak destek sağlanmasa da her anlamda dengesini kuran ve bilen bir hizmet sağlıyoruz. Hastalarımız bizler için çok kıymetli.” İfadelerini kaydetti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)