Küresel Isınma ve İklim Değişikliği Her Yönüyle Ele Alındı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ile Mucizeye İlk Dokunuş Kulübü tarafından düzenlenen “İklim Değişikliğinin Sağlığa Etkisi” sempozyumu gerçekleştirildi. Zoom üzerinden gerçekleştirilen sempozyumda küresel ısınma ve iklim değişikliği problemi her yönüyle ele alındı.

Prof. Dr. Cimete: “İklim değişikliği tüm canlıların sağlığını ve yaşamını etkiliyor”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güler Cimete, sempozyumla ilgili düşüncelerini dile getirerek, iklim değişikliği konusuna ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “İklim değişikliğinin Tüm canlılar üstünde çok önemli katkıları ve zararları var. Dolayısıyla bu alan belki her gün konuşsak ancak insanlarda farkındalık yaratabileceğimiz bir alan olur. İklim değişikliği tüm canlıların sağlığını ve yaşamını etkiliyor. Farkında olmamız ve duyarlı olmamız gerekiyor. Herkesin bu bilince, bu farkındalığa ulaşması ve elinden geldiğince hem kendi günlük yaşamı içinde hem daha politik güç yaratabilecek şekilde bir takım tedbirlerde alması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

“Bizler küresel ısınmaya yön verecek son nesiliz”

Sempozyumun açılış konuşması yapan sempozyum başkanı Nisa Sula; “Bugün küresel bir sorun haline gelmiş olan iklim değişikliğinin, canlı yaşamını olumsuz etkilediğini hepimiz biliyoruz. Aynı zamanda ekolojik sistemin dengesi de bu süreçte bozuluyor. İklim değişikliğinin etkisi tabi ki sadece sıcaklığa bağlı artışlara bağlı değil. Kuraklık, şiddetli kasırgalar gibi aşırı hava olaylarının sıklığı, bu sebeplerin artışı, aynı zamanda okyanus ve deniz su seviyelerinin yükselmesi, buzulların erimesi gibi etkenler sonucu bitkiler, hayvanlar ekosisteminin yanı sıra aynı zamanda insan toplulukları da ciddi oranda risk altındalar. Gelecek nesillere bir dünya bırakmak bizim elimizde. Bu gidişata yön verecek son nesil de bizleriz. Bugün harekete geçmezsek eğer her şey için geç olabilir.” İfadelerini kullandı.

Sempozyumun devamında “Küresel Isınma ve Canlı Yaşamına Etkileri”, “Küresel Isınmanın İnsan Sağlığına Etkileri” ve “Küresel Isınmaya Karşı Önlemler” başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)