"Çevre, İnsan ve Sorumluluklarımız" Kitabı 2’nci Baskısıyla Raflarda…

Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir'in kaleme aldığı “Çevre İnsan ve Sorumluluklarımız” isimli kitabı 2’nci baskısıyla okuyucusuyla buluştu. Akıl Fikir Yayınları’ndan çıkan kitap, çevre ve insanların çevre ile sorumluluklarını felsefi ve ahlaki bir inceleme ile ele alıyor.

Üsküdar Üniversitesi akademisyenlerinden yeni bir kitap daha okurlarla buluştu.

Prof. Dr. İbrahim Özdemir’in kaleme aldığı, Zeynep Tunç’un editörlüğünü yaptığı kitap 2. Baskısını gerçekleştirdi.

Kitapta çevre ve ahlak ilişkisi, çevre ve din, Osmanlı toplumunda çevre anlayışı ve Türkiye’de çevre bilinci konularına ilişkin konuları kapsıyor.

Prof. Dr. İbrahim Özdemir Kimdir?

Prof. Dr. İbrahim ÖZDEMİR 1960 yılında Gaziantep'te doğdu.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde, Yüksek Lisans ve Doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümünde tamamladı.

1992 yılında Ankara Üniversitesinde başladığı akademik hayatında 2000 yılında Yar. Doç. 2004 yılında Doçent ve 2008 yılında da profesör oldu.

Akademik çalışmaları sırasında dünyaca ünlü üniversitelerde “misafir öğretim üyesi” olarak bulundu. Başta ABD’deki üniversiteler olmak üzere G. Afrika, Endonezya, Avustralya, Rusya, İsveç, İsviçre, Almanya, G. Kore gibi birçok ülkede bilimsel toplantılara katıldı.

Çevre konusundaki çalışmaları birçok dile tercüme edildi.

Özdemir, halen Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanlığı yapmaktadır.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)