Prof. Dr. Sur: “Doktorlukta Duygusallık ve Akılcılığın Bir Arada Olması Gerekir”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Ümraniye Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesindeki veli ve öğrencilerle buluştu. Sur, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi ve hekimlik hakkında katılımcılara paylaşımda bulundu.


“En iyi referans öğrencilerdir”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgi veren Sur; “Üsküdar Üniversitesi sağlık alanındaki odağını hiç kaybetmemiştir. Sağlığı odak noktasına alan bir üniversite. Tıp Fakültesi de sağlık bilimlerinin lokomotifi olduğu için Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesine ayrı bir önem verildi. Altyapısı çok lüks olanaklarla oluşturuldu. Bu olanaklar A takımı akademik kadroyla desteklendi. NPİSTANBUL Beyin Hastanesi desteği ile de bu olanaklar daha da güçlü hale getirildi. Eğitimde ilk yılımızı geride bıraktık. Öğrencilerimiz de çok mutlu. Zaten bu konularda en iyi referans öğrencilerdir.” Şeklinde konuştu.

“Doktorlukta duygusallık ve akılcılığın bir arada olması gerekir”

 Hekimlik mesleğine ve hekimlerde olması gereken özelliklere değinen Sur; “Doktorluk, duygusallık ve akılcılığın zirvede bir araya geldiği bir meslek olarak tanımlanabilir. Bir hekim hem akılcı olmak zorundadır hem de duygusallığı elden bırakmamalıdır. Çünkü insanlar en öznel varlıklarında yaşadıkları sorunları, en mahrem bilgilerini, en tehlikeli işlem gerektiren durumlarda bile doktora emanet ederler. Ve doktorlar da verilen bu emanete hıyanet etmeden hastalara yarar sağlamak zorundadır. Böyle bir meslekte bulunmak için insanı anlamak odaklı ama akılcılığı elden bırakmayan bir meslek disipliniyle çalışmalısınız.” İfadelerini kaydetti

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)