Kırılgan Çocuklar Sevgiyle Büyüsün!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından düzenlenen “Kırılgan Çocuk Gruplarıyla Çalışmada Sivil Toplum Örgütlerinin Rolü” etkinliği gerçekleştirildi. Zoom üzerinden gerçekleşen programın Moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Barış üstlendi. Koruyucu aile konusunda temel bilgilere değinen İsmail Barış, kimlerin koruyucu aile olabileceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Doç. Dr. İsmail Barış: “Çocukları seven ve sabırlı kişiler koruyucu aile olmalı”

Koruyucu aile olmak için evli olmanın şart olmadığını söyleyen Barış; “Anlayışlı, çocukları seven ve sabırlı kişiler koruyucu aile olmalı. İyilik bulaşıcıdır. Koruyucu aile olmanın da bazı şartları vardır. Ama koruyucu aile olmak için ilk önce istekli olmak, çocukları sevmek gerekir.” İfadelerini kullandı.  

Neşe Gökalp: “Çocukların sıcak bir yuvada büyümesi tek amacımız”

İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkanı Neşe Gökalp; Koruyucu aile sistemine Üsküdar Hasan Tan çocuk yuvasında gönüllü olarak başladığını, koruyucu aile sistemine bir anda dâhil olduğunu söyledi. Sivil toplum örgütü olarak faaliyet gösteren dernekte farkındalık çalışmalarının, etkinliklerin ve projelerin devam ettiğine dikkat çekti. Çocukların ailelerine güvenle bağlanmalarını vurgulayan Gökalp; “Bizim tek amacımız çocuklarımızın sevgi dolu sıcak bir yuvada büyümeleri. İsteyen herkesin koruyucu aile olabilmesi için şansları var. Koruyucu Aile olabilmek için yaş aralığı 25- 65 yaş olmalı.” Şeklinde konuştu.

Güler Aslan: “Bir kişinin bile hayatını değiştirebilmek çok kıymetli”

 Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi Derneği Başkanı Güler Aslan, çocukların hayatında eğitimin önemini vurgulayarak; “Hak temelli bakmayı öğrendik, yapılan etkinliklerin çocukların hayatına nasıl dokunduğunu gördük. Biz dernek olarak 80’e yakın çocuğa burs veriyoruz. Dernek olarak ilk burs verilen öğrenci Üsküdar Üniversitesinden bir gençti, bir kişinin bile hayatına dokunabilmek, değiştirebilmek çok kıymetli. Olumsuz tutumlar ile bir çocuğun tanımlanması, çocuk üzerindeki gelişimi etkiliyor ve maalesef yanlış sonuçlar görülüyor.” Dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)