Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Patoloji Dersine İlgi!

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı çatısı altına öğrenimlerini sürdürmeye devam ediyor. Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek öncülüğünde verilen derslere öğrencilerin ilgisi yoğun…

“Öğrencilere uygulamalı öğrenme fırsatı sunuluyor”

Üsküdar Üniversitesi’nin güçlü altyapı olanaklarından faydalanan öğrenciler Prof. Dr. Sami Zan Anatomi Diseksiyon Laboratuvarı, Prof. Dr. Nurettin Ali Berkol Anatomi Maket Laboratuvarı, Prof. Dr. Cihat Abaoğlu Tıbbi Beceri Eğitim Laboratuvarı gibi birçok laboratuvarda eğitimlerine devam ediyor.

Çoğu anatomi eğitmeninin de ifade ettiği üzere kadavra diseksiyonununda edinilen tecrübenin yerini dolduracak hiçbir eğitim-öğretim materyali olmadığı da yadsınamaz bir gerçek. Tıp Fakültesi öğrencileri de Patoloji dersi kapsamında Prof. Dr. Sami Zan Anatomi Diseksiyon Laboratuvarı’nda gerçek kadavra üzerinde diseksiyon yaparak kitaplar veya atlaslardan gördükleri organlara ve dokulara dokunabilime ve hissedebilme ayrıcalığına sahip oluyor. Öğrencilere uygulamalı öğrenme fırsatı sunuluyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)