Mehmet Fırıncı Ebediyete Uğurlandı…

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı Mehmet Nuri Güleç (Mehmet Fırıncı Ağabey) son yolculuğuna uğurlandı. Risale-i Nur’ların neşriyatında ve çevirisinde büyük hizmetleri olan Mehmet Fırıncı’nın cenazesi, Eyüp Sultan Camisi haziresine defnedildi. Fırıncı, Üsküdar Üniversitesinde gerçekleştirilen birçok programa onur konuğu olarak katılmıştı.

Fırıncı için Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Asıl adı Mehmet Nuri Güleç olan, aynı zamanda İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı olan Fırıncı, bir süredir özel bir hastanede tedavi görüyordu.

Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği birçok programa katıldı

Mehmet Fırıncı, Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği birçok programa onur konuğu olarak davet edilmişti.

Mehmet Fırıncı 2014 yılında Bediüzzaman Said Nursi’nin 54. ölüm yılı anısına Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği “Talebelerinin Gözüyle Bediüzzaman” programına konuşması olarak katılmıştı.

Fırıncı öte yandan, 2016 yılında Üsküdar Üniversitesinin Bediüzzaman Said Nursi’nin, ölümünün 56’ıncı yıl dönümünde düzenlenen Radikal Dini Akımlar ve Bediüzzaman’ın Çözüm Önerileri” programına onur konuğu olmuştu.

2017 yılında Bediüzzaman Said Nursi’nin, ölümünün 57’inci yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen programa da onur konuğu olarak katılan Mehmed Fırıncı’ya Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından katılımlarından ötürü onur belgesi takdim edilmişti.

Mehmed Fırıncı 2017 yılında Üsküdar Üniversitesi ve Risale Akademi tarafından Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin Sünuhat eseri, "Sünuhat Okumaları Paneli"ne yurtdışında olması sebebiyle video mesaj ile programa katılım da sağlamıştı.

Mehmet Fırıncı son olarak Üsküdar Üniversitesinin Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 60’ıncı yıldönümü vesilesi ile düzenlenen çevrimiçi toplantıya da konuk olmuştu.

Üsküdar Üniversitesi olarak merhum Mehmet Fırıncı’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)